« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
OČUVANJE BRENDA

Radio 101 ide na prodaju

Tako je odlučila danas većinom glasova skupština vjerovnika Radija 101 u stečaju koja je održana na Trgovačkom sudu

Fotografija vijesti
Više o

stečaj

,

Radio 101

,

prodaja

Stečajni upravitelj Maroje Stjepović očekuje da bi natječaj za najboljeg ponuđača mogao biti objavljen za 20-ak dana, nakon što vještak za marketing i medije procijeni vrijednost radija, a Agencija za elektroničke medije izda suglasnost za prijenos koncesije, prenosi Hina. Vjerovnici su donijeli odluku da radio nastavi s radom te da se postojeća tvrtka i brand Radio 101, sa cjelokupnom pokretnom imovinom, autorskim pravima, žigom i koncesijom prenese u novo poduzeće i ponudi na kupnju domaćim tvrtkama registriranima za djelatnost radija, uz uvjet da novi vlasnik zaposlenicima ponudi ugovore o radu na neodređeno vrijeme.

"Brand je najvredniji dio stečajne mase radija, te je uz procjenu njegove vrijednosti i prijenos koncesije, za čije oduzimanje nema razloga, prodaja poduzeća najbolje rješenje za vjerovnike i zaposlenike", ocijenio je Stjepović. Skupština je prihvatila prijedlog stečajnog upravitelja da se radi nastavka emitiranja radijskog programa angažiraju 22 zaposlenika s ugovorom o radu na minimalnu plaću i 10 honorarnih suradnika, te je prihvaćeno izvješće o financijskom stanju nakon pokretanja stečaja u siječnju ove godine.

Utvrđeno je da ukupni dugovi radija prema vjerovnicima, bivšim radnicima i poslovnim suradnicima, do danas iznose 26 milijuna kuna, dok je ukupna imovina koja ulazi u stečajnu masu oko 12 milijuna kuna. Stečajni upravitelj procjenjuje da je od toga moguće naplatiti 7,5 milijuna kuna čime bi se podmirio veći dio radničkih potraživanja, dok će vjerovnici tvz. drugog platnog reda, poput države, banaka i tvrtki uspjeti, smatra on, naplatiti svega 2 do 5 posto svojih potraživanja. Stjepović navodi i kako radio istodobno potražuje 10 milijuna kuna, ali je više do 90 posto tog novca nenaplativo zbog zastare ili nepostojanja dokumentacije.

Zaposlenici, čije se tražbine kreću od nekoliko tisuća do više stotina tisuća kuna, ukupno potražuju 7,6 milijuna kuna, dok ukupna potraživanja onih iz drugog platnog reda dosežu 18,5 milijuna kuna. Najveći vjerovnik je Ministarstvo financija sa 9,7 milijuna kuna, a tu su, među ostalim, i Hypo banka sa skoro tri milijuna kuna te Hrvatsko društvo skladatelja-ZAMP sa milijun i pol kuna.

Stjepović je izvijestio da je radio od pokretanja stečaja prihodovao 294 tisuće kuna, te da je zamjetan rast prihoda ostvaren u ožujku pa je s današnjim danom on dosegnuo 187 tisuća kuna i skoro "pokrio" mjesečne potrebe radija koje iznose 200 tisuća kuna. Očekuje da će prihodi idućih mjeseci dodatno rasti.

Ocijenio je kako su Radio 101 u današnju situaciju dovele "potpuno nekompetentne bivše uprave", koje su svojim potezima - lažnim prikazom financijskog stanja, gomilanjem dugova te preuveličavanjem potraživanja, načinile niz prekršajnih djela, a postoje indicije, rekao je Stjepović, da su počinile i neka kaznena djela.

22.03.2011. 15:50:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh