« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
JEDNAKE MOGUĆNOSTI

Bandić uručio 15 stipendija mladima s invaliditetom

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je danas 15 stipendija srednjoškolcima i studentima s invaliditetom za školsku/akademsku godinu 2010/2011.

Fotografija vijesti
Više o

Milan Bandić

,

stipendije

,

invaliditet

,

studenti

"Stipendije dodjeljujemo četvrtu godinu za redom i to je dokaz da Gradska uprava vodi računa o tome da razvijamo Zagreb kao grad jednakih mogućnosti za sve", kazao je gradonačelnik Bandić na svečanosti dodjele stipendija u Gradskoj upravi. Student prve godine Ekonomskog fakulteta Andrija Smoljan zahvalio je u ime zagrebačkih stipendista gradonačelniku Bandiću i Gradskoj upravi.

"Zahvaljujem vam što ste i u ovo recesijsko doba našli sredstva za stipendije", kazao je ocijenivši da će se stipendiranje pokazati Gradu Zagrebu kao jedan od najisplativijih načina ulaganja i da će se višestruko vratiti. Učenička stipendija utvrđuje se u visini 20 posto prosječne neto plaće u Zagrebu za 2010. i iznosi 1.246 kuna, dok je taj iznos za studente određen u visini od 30 posto i nešto je viši - 1.870 kuna.

Grad Zagreb, s danas uručenih 15 stipendija, isplaćivat će ukupno 39 stipendija i to za 18 učenika i 21 studenta s invaliditetom, a u tu je svrhu u proračunu za 2011. osigurano 790.000 kuna. Gradsko povjerenstvo za dodjelu stipendije za osobe s invaliditetom je pri sastavljanju liste kandidata uzimalo u obzir invalidnost, socijalni status i ocjene prijavljenih učenika i studenata.

22.03.2011. 13:44:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh