« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
VODIČ ZA TURISTE

Britanski Telegraph: Dolac najbolja zagrebačka tržnica

Opširan članak - vodič, objavljen uoči početka turističke predsezone, na nekoliko stranica uz ambijentalne fotografije navodi i korisne linkove za sve turističke regije Hrvatske

Kumica s Dolca
Kumica s Dolca (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

Dolac

,

turistički vodič

,

Telegraph

Britanski list The Telegraph objavio je turistički vodič po Zagrebu s korisnim podacima za putnike iz Velike Britanije, od cijene taksija, najboljih hotela i restorana do muzeja i galerija, a nudi i linkove na najljepše obalne gradove i otoke, kao i za posjete unutrašnjosti Hrvatske.

Opširni vodič na četiri stranice vodi goste hrvatskog glavnog grada od zračne luke Pleso do središta grada kamo se može stići taksijem za oko 200 kuna ili autobusom za 30 kuna i dalje, tramvajem br. 6 do glavnog Trga bana Jelačića.

Odmah iza trga, piše list, nalazi se Dolac, "najbolja gradska tržnica" za koju autor vodiča, u tekstu pod velikom fotografijom tržnice, duhovito primjećuje: "Tržnica Dolac, mjesto gdje će vas kumice pokušati uvjeriti da kupite baš njihovu golemu teglu vrhnja".

Šetnja Gornjim gradom nastavlja se "jeftinim i ukusnim" ručkom po kvartovskim restoranima, a ljubiteljima glazbe, odnosno besplatnih koncerata, savjetuje se šetnja do paviljona na Zrinjevcu. I na kraju, poručuje autor vodiča Britancima u Zagrebu, neka vas ne zbunjuje što se nazivi ulica na karti razlikuju od stvarnosti - ulica Pavla Radića na karti zapravo je Radićeva ulica.

Opširan članak - vodič, objavljen uoči početka turističke predsezone, na nekoliko stranica uz ambijentalne fotografije navodi i korisne linkove za sve turističke regije Hrvatske.

23.03.2011. 20:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh