« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca

Radimir Čačić u revijalnom tonu oštro kritizirao Vladu

Na gospodarskoj tribini u Splitu glavna tema bili su dugovi i njihovo 'krpanje'.

Glavni 'kritičar' Vlade, Radimir Čačić
Glavni 'kritičar' Vlade, Radimir Čačić (Jakov Prkić, CROPIX)
Više o

Vlada

,

HNS

,

mirovinski fond

,

Radimir Čačić

,

vanjski dug

,

gospodarska tribina

,

Pelješki most

Predsjednik Hrvatske narodne stranke (HNS) Radimir Čačić ustvrdio je danas na gospodarskoj tribini u Splitu da vlada skriva dospjele dugove te da će njezina politika uzrokovati drastičan pad gospodarstva i zaposlenosti te recesiju pojačanu svjetskom krizom.

Čačić je rekao kako se broj zaposlenika koji ne primaju plaće u zadnja tri mjeseca povećao s 30 na čak 60 tisuća, procijenivši da će ih do kraja godine biti najmanje stotinu tisuća te da ćemo biti "svjedocima gospodarskog kolapsa poput onoga iz 1999.".

U blokadi je 17 milijarda kuna, a vlada skriva još sedam milijarda dospjelih dugova, ustvrdio je Čačić. Izjavio je da "vlada bez ikakva srama laže, s ministrom Ivanom Šukerom na čelu, i sprema se zagrabiti i u džepove svojih građana", odnosno u mirovinske fondove - 22 milijarde kuna koje su uštedjeli građani.

"Vlada tim novcem kani pokrpati rupe u proračunu, a zapravo će ga spiskati i obećati da će ga vratiti budući naraštaji", kazao je, među ostalim, predsjednik HNS-a. Istaknuvši kako je "prvi stup magla i ništa, a drugi stup novac", zaključio je kako bi vlada zapravo trebala ispraviti nepravdu prema novim umirovljenicima, ojačati drugi stup, a ne, kako je rekao, pljačkati generacije umirovljenika.

Čačić je kazao i kako gradnja mosta, poput Pelješkoga, ne može biti tema u zemlji s 39 milijarda eura duga te da je to najobičnija farsa. (hina/metro-portal)

14.02.2009. 21:03:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh