« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
MVPEI:

Radi se na oslobađanju otetog hrvatskog pomorca

Luksemburške vlasti rade na oslobađanju dvojice pomoraca koji su oteti u Kamerunu u napadu na brod "Amerigo Vespucci"

Radi se na oslobađanju otetog hrvatskog pomorca
Radi se na oslobađanju otetog hrvatskog pomorca (Wikipedia)
Više o

MVPEI

,

otmica broda

,

rizici infarkta

,

Rubens

,

klavir iza leđa

Luksemburške vlasti osnovale su krizni stožer koji će raditi na oslobađanju dvojice pomoraca, među kojima je i hrvatski moreplovac, koji su oteti u nedjelju navečer u Kamerunu u napadu na brod "Amerigo Vespucci", priopćio je u utorak MVPEI.

Temeljem prikupljenih informacija o otmici hrvatskog pomorca u Kamerunu Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija izvijestilo je da je otmica izvršena u večernjim satima 12. rujna dok se brod "Amerigo Vespucci" nalazio na istovaru u području luke Douala. Otmicu je s dva brza čamca izvršila nepoznata naoružana skupina čiji se identitet utvrđuje.

Osim hrvatskog pomorca otet je još jedan član 20-eročlane posade, državljanin Filipina. Na brodu se nalaze još tri hrvatska pomorca.

"Nakon otmice, brod 'Amerigo Vespucci', u vlasništvu belgijske 'Jan De Nul' grupacije, a koji plovi pod luksemburškom zastavom, vratio se na sidrište gdje su svi članovi posade dali iskaze predstavnicima nadležnih organa Republike Kamerun", stoji u priopćenju. (hina/metro-portal)

14.09.2010. 14:11:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh