Metro-portal.hr

objavljeno 14.09.2010. 14:11:16
MVPEI:

Radi se na oslobađanju otetog hrvatskog pomorca

Luksemburške vlasti rade na oslobađanju dvojice pomoraca koji su oteti u Kamerunu u napadu na brod "Amerigo Vespucci"

Radi se na oslobađanju otetog hrvatskog pomorca
Radi se na oslobađanju otetog hrvatskog pomorca (Wikipedia)

Luksemburške vlasti osnovale su krizni stožer koji će raditi na oslobađanju dvojice pomoraca, među kojima je i hrvatski moreplovac, koji su oteti u nedjelju navečer u Kamerunu u napadu na brod "Amerigo Vespucci", priopćio je u utorak MVPEI.

Temeljem prikupljenih informacija o otmici hrvatskog pomorca u Kamerunu Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija izvijestilo je da je otmica izvršena u večernjim satima 12. rujna dok se brod "Amerigo Vespucci" nalazio na istovaru u području luke Douala. Otmicu je s dva brza čamca izvršila nepoznata naoružana skupina čiji se identitet utvrđuje.

Osim hrvatskog pomorca otet je još jedan član 20-eročlane posade, državljanin Filipina. Na brodu se nalaze još tri hrvatska pomorca.

"Nakon otmice, brod 'Amerigo Vespucci', u vlasništvu belgijske 'Jan De Nul' grupacije, a koji plovi pod luksemburškom zastavom, vratio se na sidrište gdje su svi članovi posade dali iskaze predstavnicima nadležnih organa Republike Kamerun", stoji u priopćenju. (hina/metro-portal)

14.09.2010. 14:11:16
http://metro-portal.hr/radi-se-na-oslobadjanju-otetog-hrvatskog-pomorca/47940/