« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
JADRANKA KOSOR:

Rad Ericssona Nikole Tesle rado bih preslikala na Vladu

VIDEO - Premijerka Kosor iskazala je divljenje i uputila pohvale kompaniji koja i u teškim vremenima ostaje uspješna

(Goran Mehkek/Cropix/Infopunkt)
Više o

Jadranka Kosor

,

Ericsson Nikola Tesla

,

Gordana Kovačević

Premijerka Jadranka Kosor izrazila je danas zadovoljstvo što je kompanija Ericsson Nikola Tesla uspješno poslovala i u teškoj 2009. godini te istaknula kako bi ono što je čula o radu kompanije rado preslikala i na rad Vlade i državne uprave.

Nakon prezentacije koju smo imali u kompaniji, mogu reći da bih rado sve ono što sam dodatno čula i vidjela preslikala na rad Vlade i rad državne uprave u cjelini, kazala je Kosor nakon radnog posjeta Ericssonu Nikoli Tesli.

"Kompanija je uglavnom izvozno orijentirana, a pokazali su da i u teškim vremenima mogu ne samo opstati nego i dobro poslovati", kazala je Kosor.

Podsjetila je da Ericsson Nikola Tesla radi dva velika projekta za Vladu, jedan je informatizacija primarne zdravstvene zaštite. Projekt je pri kraju i prema njemu je Hrvatska treća zemlja u Europi s obzirom na njegove dosege koji će omogućiti dodatne uštede i bolju zdravstvenu zaštitu građanima, kazala je.

Drugi veliki projekt koji se polako, ali sigurno završava, je projekt vezan za katastar, odnosno zemljišne knjige. Riječ je o iznimno zahtjevnom projektu, rekla je Kosor napominjući kako se i tijekom današnjeg posjeta razgovaralo o tom projektu.

Predsjednica Uprave Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević izrazila je zadovoljstvo posjetom premijerke.

Posjet je u pravom trenutku, jer mjere koje je premijerka nedavno objavila oko pokretanja gospodarstva i drugih različitih projekata za poboljšanje situacije u Hrvatskoj, te implementiranje informacijsko-komunikacijskih tehnologija idu zajedno, kazala je Kovačević.

Ericsson Nikola Tesla je lider ne samo u regiji već i globalno za pojedine projekte u informacijsko-telekomunikacijskim tehnologijama, rekla je Kovačević ističući kako je riječ o kompaniji s izuzetnim intelektualnim kapitalom, snažnim razvojno istraživačkim centrom i drugim globalnim centrima izvrsnosti.

Uz premijerku Kosor u posjetu Ericsson Nikoli Tesli bili su i potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač te ministar pravosuđa Ivan Šimonović. (hina/metro-portal)

27.04.2010. 13:40:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh