« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
KRUHA I IGARA

Čačić: Nemam pojma tko je taj Tomislav Ivić!

VIDEO - 'Ne znam tko je taj čovjek. Čega je on ministar?', pita se Radimir Čačić koji se s Ivićem prepucava oko skrbi za invalide

(Vlado Kos/Cropix/Infopunkt)
Više o

Radimir Čačić

,

Tomislav Ivić

,

Mission Impossible: Ghost Protocol

Zauzimanje čelnika HNS-a Radimira Čačića za prava invalida ministar obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić ocijenio je danas zakašnjelom pameti i lažnom brigom, budući da Čačić kao ministar od 2000. do 2003. godine, kako je rekao, nije učinio ništa za invalidne osobe.

Da je Čačić kao ministar imao više sluha za invalide, ne bi se dogodilo da to razdoblje bude toliko za njih traumatično, smara Ivić.

Ministar je rekao kako su u tom razdoblju u vrijeme koalicijske vlasti invalidima bile smanjene mirovine od osam do 20 posto, ukinuto im je pravo na poseban doplatak u visini od 50 posto, smanjene osobne invalidnine hrvatskim ratnim vojnim invalidima, a sada se bivši ministar Čačić zauzima da se besplatne smart kartice za vožnju autocestom ne oduzimaju svim invalidima optužujući za to nedostatak kontrolnih mehanizama vlade.

Ivić je na današnjoj konferenciji za novinare reagirao na jučer iznesene Čačićeve optužbe da vlada oduzima ta prava za 30.000 invalida korisnika umjesto da ih ostavi onima kojima su oni stvarno potrebni.

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić na optužbe ministra branitelja Tomislava Ivića da lažno brine o invalidima danas je odgovorio da nema pojma 'tko je taj čovjek, taj Tomislav Ivić'.

''Ne znam uopće tko je taj čovjek, nemam pojma tko je Tomislav Ivić! Čega je on ministar?'', odgovorio je Radimir Čačić na pitanje kako komentira činjenicu da je ministar Tomislav Ivić za danas sazvao konferenciju za novinare po naslovom 'Čačićeva lažna briga za invalide'.

Pitali smo predsjednika HNS-a i je li točno da se u 'kukuriku koaliciji' već dijele fotelje te da mu je ponuđeno mjesto vicepremijera u vladi koju bi sastavila opozicija. Odgovorio je da to nije točno, a negirao je i informaciju da formiraju tzv. vladu u sjeni. (hina/metro-portal/Infopunkt)

27.04.2010. 13:59:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh