« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
JOSIPOVIĆ O BERLINSKOM INCIDENTU

Putujem u Njemačku, prijetnje me neće pokolebati

Prijeteći paket s bombom koji je stigao u hrvatsko Veleposlanstvo u Berlinu neće spriječiti sutrašnji posjet predsjednika Republike Hrvatske Njemačkoj

Predsjednik je istaknuo da Hrvatska neće odustati od europskog puta
Predsjednik je istaknuo da Hrvatska neće odustati od europskog puta (Cropix)
Više o

bomba

,

Njemačka

,

Berlin

,

prijetnje

,

Ivo Josipović

"Naravno da idem u Njemačku, a prijetnje ne mogu niti smiju pokolebati one koji rade za svoju zemlju", izjavio je Josipović novinarima nakon današnjeg posjeta "Končaru". "Radi se o ekstremistima kojima demokratske vrijednosti ne znače ništa i zato oni sigurno ni hrvatskom društvu ne znače ništa", ocijenio je Josipović moguću pozadinu prijeteće pošiljke, prenosi Hina. 

Istaknuo je da Hrvatska neće odustati od europskog puta te da će on i ostali dužnosnici bez obzira na moguće prijetnje i dalje raditi svoj posao. Prijetnje u pismu koje su povezane s njegovim poboljšanjem dijaloga s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem Josipović smatra tek jednim od povoda.

Riječ je o ekstremističkim krugovima kojima nije stalo do demokracije, do hrvatskog progresa i europske Hrvatske jer je, rekao je Josipović, "naša regionalna politika važan faktor naše europske politike".

Također je rekao da neće biti nekih promjena u njegovom osiguranju, ali o tome će, dodao je, odlučivati oni koji su zaduženi za njegovu sigurnost. "Hrvatska je sigurna zemlja, Hrvatska je zemlja u kojoj svatko, pa i predsjednik, može slobodno prošetati ulicom", istaknuo je Josipović u izjavi za novinare.

18.01.2011. 13:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh