« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
POLITIKA I MEDIJI

Američki TV novinar suspendiran zbog donacija demokratima

VIDEO - Olbermannovo "Odbrojavanje" jedna je od najgledanijih emisija proliberalnog MSNBC-a

Keith Olbermann
Keith Olbermann (Getty Images)
Više o

donacije

,

suspenzija

,

msnbc news

,

Keith Olbermann

Američka TV mreža MSNBC suspendirala je Keitha Olbermanna, voditelja jedne od svojih najgledanijih emisija "Odbrojavanje", nakon što je otkriveno da je dao političke donacije za tri demokratska kandidata na ovotjednim kongresnim izborima.

Washingtonski dnevni list Politico izvijestio je u petak da je Olbermann trojici kandidata dao po 2.400 dolara, što je najveći dopušteni pojedinačni prilog za kampanju, te da se jedan od njih, kongresnik iz Arizone Raul Grijalva, pojavio u Olbermannovoj emisiji istoga dana kad je primio donaciju.

Olbermann je priznao da je dao donacije Grijalvi, kao i demokratskoj kongresnici Gabrielle Giffords iz Arizona, te Jacku Conwayu, demokratskom kandidatu koji je u Kentuckyu poražen na izborima za Senat od kandidata konzervativnog pokreta "Tea Party", Randa Paula.

Sukob interesa

MSNBC je u petak navečer priopćio da je Olbermann prekršio interna pravila profesionalne etike koja zabranjuju novinarima davanje političkih donacija, te da je supendiran do daljnjega bez plaće.

"Nakon što sam saznao za Keithove političke donacije, a imajući u vidu politiku i standarde NBC Newsa, ja sam ga suspendirao na neodređeno vrijeme bez naknade", naveo je u priopćenju predsjednik MSNBC-a Phil Griffin.

Olbermann, poznat kao gorljivi liberalni komentator, jedno je od najpoznatijih lica MSNBC-a, 24-satnog kanala vijesti koji se zadnjih godina profilirao kao proliberalni pandan konzervativnom Fox Newsu, najgledanijem kanalu vijesti u SAD-u.

Prema podacima agencije Nielsen, Olbermannovo "Odbrojavanje" svake je večeri u prosjeku privuklo 1,1 milijuna gledatelja.

"Svatko zaposlen na NBC Newsu tko sudjeluje u građanskim i drugim vanjskim aktivnostima mora znati da tim aktivnostima ugrožava svoj položaj nepristranog novinara jer time može stvoriti privid sukoba interesa", stoji u pravilniku koji je objavio MSNBC-a uz vijest o suspenziji svog novinara.(hina/metro-portal)


06.11.2010. 23:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh