« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
AMBICIJE RASTU

Putin vidi Rusiju kao domaćina nogometnog SP-a 2018.

Sredinom kolovoza izaslanstvo Međunarodne nogometne federacije (FIFA) posjetilo je Rusiju i tijekom inspekcije je nizalo samo pohvale

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Getty Images)
Više o

nogomet

,

Vladimir Putin

,

FIFA

,

SP 2018.

Premijer Rusije Vladimir Putin smatra kako njegova zemlja ima najveće izglede za dobivanje organizacije svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine, prenose ruski mediji. "Bilo bi pravilno kada bi Rusija dobila organizaciju SP-a. Posebice ako se zna da Rusija nikada nije organizirala takvo natjecanje," kazao je Putin, te dodao: "Polazeći od tih činjenica, kao i razvoja samog sporta, naravno da su izgledi Rusije veliki, ali mi imamo i ozbiljne suparnike, poput Portugala, Španjolske, Engleske i drugih zemalja", kazao je Putin.

Sredinom kolovoza izaslanstvo Međunarodne nogometne federacije (FIFA) posjetilo je Rusiju i tijekom inspekcije FIFA je nizala samo pohvale. FIFA će odluku o domaćinima SP-a 2018. i 2022. godine donijeti drugog prosinca ove godine, a očekuje se kako će World Cup 2018. godine ugostiti neka od europskih zemalja. Osim Rusije kandidati za domaćinstvo su Engleske, zajedno Portugal i Španjolska, SAD, Australija, Japan, zajedno Belgija i Nizozemska, Katar i Južna Koreja. (hina/metro-portal)

14.10.2010. 21:11:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh