« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
HELLO PUTTY

Putin raspametio Srbe

U današnje vreme je popularno da se prijateljstvo mjeri trgovinskom razmjenom, a mi drugačije gledamo na prijateljstvo, poručio je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić

Putin i Nikolić pred svečanom postrojbom
Putin i Nikolić pred svečanom postrojbom (Arhiva)
Više o

Vladimir Putin

,

Tomislav Nikolić

,

Putin u Beogradu

Srbija je dočekala Vladimira Putina kao izgubljenog brata, a to se najbolje vidjelo tijekom govora Tomislava Nikolića koji je Putina nazvao bratom kad mu je zakačio najviše srpsko odlikovanje.

U današnje vreme je popularno da se prijateljstvo mjeri trgovinskom razmjenom, a mi drugačije gledamo na prijateljstvo, poručio je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić na sastanku sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom. Rekao je i da je Srbiji dragocjena podrška Rusije u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, pogotovo u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Naravno, Nikolić je u ovom slučaju namjerno zaboravio da se Rusija, kad je ugrabila Južnu Osetiju i Abhaziju od Gruzije, pozvala upravo na Kosovo, čime je onda priznala i kosovsko otcjepljenje.

Strani mediji pak komentiraju kako se Srbija našla u neugodnom položaju, jer kao kandidat za EU mora balansirati između Istoka i Zapada. Na ulicama je gotovo 100 tisuća građana, a za Putina je priređena i velika vojna parada u povodu 70-te godišnjice oslobođenja Beograda.

16.10.2014. 19:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh