« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
DIPLOMACIJA RAZMJENOM ŽIVOTINJA

Putin osobno dočekao ženku leoparda i uveo je u nastambu

Leopardica je jedna od dviju ženka koje je Iran poklonio Rusiji od koje je zauzvrat primio dva sibirska tigra

(Wikipedia - ilustracija)
Više o

Rusija

,

Iran

,

Vladimir Putin

,

sibirski tigar

,

otmičari

Vladimir Putin dočekao je perzijskog leoparda i osobno mu pomogao ući u nastambu u prirodnom rezervatu blizu Sočija, a to je najnovija epizoda u seriji ruske televizije koja prati premijera u skrbi za očuvanje vrsta.

Ruska televizija prošlog je tjedna prikazala Putina kako stavlja ogrlicu uspavanome polarnome medvjedu na Dalekom sjeveru, a sada je Putin osobno otvorio vrata kaveza kako bi leopardica ušla u svoj novi dom.

Leopardica je jedna od dviju ženka koje je Iran poklonio Rusiji od koje je zauzvrat primio dva sibirska tigra, poznatih kao amur tigrovi i riječ je o "diplomaciji razmjenom životinja" između Islamske Republike i Rusije.

Perzijski leopard nestao je 50-ih godina iz Rusije, a pokušaj repopulacije odvija se u sklopu priprema za zimske Olimpijske igre 2014. u Sočiju na Crnome moru. Rusija se nada da će dvije ženke dobiti potomke parenjem s dva leoparda mužjaka uvezenih iz Turkmenistana čime bi se na ruskome Kavkazu pokušala obnoviti vrsta koja nestaje.

Putin sa sunčanim naočalama snimljen je kako upravlja terenskim vozilom po prirodnom rezervatu blizu Sočija, a zatim je prikazan kako tepa ženki "Ne boj se, hajde malo zakorači" kako bi privolio životinju da uđe u kavez.

Leopardica je malo oklijevala, a zatim ušla i zahvalila snažnom rikom, na što je premijer zaključio "Idemo, ostavimo je, nećemo joj više smetati". Putin je obišao i drugu ženku koja je u karanteni jer je bolesna, prenijela je televizija. (hina/metro-portal)

03.05.2010. 18:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh