« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Putin kritizira SAD

Kriza je rezultat nedostatka odgovornosti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Reuters)
Više o

SAD

,

Rusija

,

Vladimir Putin

,

financijska kriza

Financijsku krizu, koja već tjednima destabilizira svjetsko gospodarstvo, uzrokovala je "neodgovornost" američkog financijskog sustava, izjavio je u srijedu ruski premijer Vladimir Putin.

"Ono što se danas događa počelo je u Sjedinjenim Dražvama u gospodarskom i financijskom sektoru (...) nije tu više riječ o neodgovornosti konkretnih osoba, već o neodgovornosti sustava koji je pretendirao biti lider", rekao je Putin.

"A najtužnije je što sada vidimo nesposobnost sustava da donese primjerene odluke", rekao je Putin na sastanku svog kabineta.

O izmijenjenoj verziji plana američkog predsjednika Georgea W. Busha za spas financijskog sustava svotom od 700 milijardi dolara u srijedu navečer glasovat će američki Senat, nakon što je prvu verziju odbacio Predstavnički dom u ponedjeljak.

Ruska vlada i središnja banka izradile su pak opsežan plan pomoći ruskom bankovnom sustavu i deblokirale desetke milijardi dolara kojima će pomoći ugroženim institucijama da budu likvidne. Također su poduzele izvanredne mjere kako bi spriječile pad burze. (HINA)

01.10.2008. 17:30:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh