« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
VEĆ KAMPANJA?

Putin bi još jedan mandat

Vladimir Putin izjavio je da ne želi biti doživotni predsjednik Rusije, no svejedno mu se prilično sviđa ideja o osvajanju još jednog mandata

Putin će biti na vlasti još deset godina?
Putin će biti na vlasti još deset godina? (Arhiva)
Više o

Vladimir Putin

,

predsjednički izbori

,

četvrti mandat

Vladimir Putin opovrgao je da će Moskva zbog ukrajinske krize na međunarodnoj sceni biti izolirana i izazio uvjerenje da rusko gospodarstvo neće biti jedino koje će patiti zbog zapadnih sankcija i pada cijena nafte i rublje.

SAD i EU su Rusiji uveli sankcije zbog aneksije ukrajinskog poluotoka Krima i potpore proruskim separatistima na istoku Ukrajine.

"Mi razumijemo fatalnost 'Željezne zavjese' za nas. Ni u kojem slučaju nećemo ići tim putem i nitko neće podići zid oko nas. To je nemoguće", rekao je Putin.

Sankcije su pogodile ranjivo rusko gospodarstvo i izazvale pad rublje, što je pritisak pojačan naglim padom globalne cijene za naftu koja predstavlja jedan od glavnih ruskih izvoznih proizvoda.

"Ako je cijena energenata namjerno snižena, to će pogoditi i one koji uvode ta ograničenja. Daleko od toga da će sankcije, nagli pad cijene nafte i pad vrijednosti nacionalne valute izazvati negativne učinke ili katastrofalne posljedice samo kod nas. Takvo što se neće dogoditi", uvjeren je Putin. On pad cijene nafte povezuje s povećanom američkom proizvodnjom nafte i plina iz škriljevca, povećanjem prodaje iz Libije, Saudijske Arabije i Iraka, uključujući i prodaju na crnom tržištu koju provodi Islamska država.

Putin je u razgovoru za TASS također nagovijestio mogućnost da se kandidira za četvrti predsjednički mandat na izborima 2018., što bi ga u slučaju pobjede zadržalo na vlasti do 2024.

'Da, moguće je da ću se kandidirati. Još uvijek ne znam hoće li do toga doći ili ne', rekao je Putin.

24.11.2014. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh