« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
DOGOVOR OKO EU

Pusić jedina predstavnica oporbe na sastanku s Kosor

Vesna Pusić je odlučila prisustvovati sastanku zbog svoje funkcije predsjednice Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU

Vesna Pusić
Vesna Pusić (Damjan Tadic / CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

Vesna Pusić

,

Hrvatska EU

Čelnici parlamentarnih stranaka - članica vladajuće koalicije te HDSSB-a stigli su u četvrtak u podne u Banske dvore na sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor o završetku pristupnih pregovora s EU-om.

Kosor je parlamentarne stranke pozvala na sastanak o završetku pregovora s Unijom i unaprjeđenju komunikacijske strategije prema građanima o ulasku u EU, a nakon njezina prošlotjednog sastanka s visokim dužnosnicima Europske komisije u Bruxellesu.

U sjedište vlade došli su predstavnici HDZ-a, HSS-a, SDSS-a, te ostali manjinski zastupnici, te HDSSB-a, dok se oporbeni SDP, HNS, IDS i Laburisti nisu pojavili.

Zastupnica HNS-a Vesna Pusić prije sastanka je objasnila da će na njemu sudjelovati u svojstvu predsjednice Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU. Dodala se da se predsjednik HNS-a Radimir Čačić nije odazvao premijerkinu pozivu jer stranka smatra da je takav opći sastanak kojemu je cilj potvrđivanje saveza za Europu suvišan jer taj savez postoji i posao koji radi je pri kraju.

"Vrijeme je za operativni dogovor koji je medijski manje atraktivan, ali mora biti koncentriran na nekoliko ljudi koji su u stanju obaviti politilčki posao", rekla je Pusić.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović ranije je najavio da neće doći na sastanak jer u njemu vidi "u prvom redu marketinške, a ne državničke motive" te da se ne navodi format sastanka što je nastavak prakse njezina prethodnika Ive Sanadera.(hina/metro-portal)

28.10.2010. 14:04:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh