« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
KATASTROFA U MAĐARSKOJ

Pukotina stabilizirana, opasnost od toksičnog mulja smanjena

Pukotina u stijenki rezervoara toksičnog crvenog mulja koja je izazvala ekološku katastrofu u Mađarskoj, nije se povećala te se opasnost od drugog pogubnog izlijevanja smanjila

Stanje u Mađarskoj se stabilizira
Stanje u Mađarskoj se stabilizira (MWN)
Više o

ekološka katastrofa

,

Mađarska

,

Old Growth

"Pukotina sa sjeverne strane rezervoara stabilizirala se, popravak je u tijeku i nismo uočili nove pukotine", kazao je čelnik službi za borbu protiv katastrofa Tibor Dobsoni naglasio da se gradi nova brana u Kolontaru. Temelji su postavljeni u subotu, a u nedjelju su deseci radnika prionuli poslu širenja i podizanja brane, kazao je on dodajući kako imaju sreće s lijepim vremenom.

Ukupno je u toj zapadnoj mađarskoj regiji angažirano približno 900 radnika i stručnjaka na različitim poslovima izgradnje, uklanjanja i čišćenja. Tome treba pridodati između 700 i 800 dobrovoljaca.

Pukotina je u subotu izazvala bojazan od "vjerojatnog" drugog izlijevanja toksičnog crvenog mulja, nakon onog u ponedjeljak, rekao je mađarski premijer Viktor Orban.

Podaci o stradalima u izlijevanju crvenog mulja nakon pucanja rezervoara tvornice aluminija u ponedjeljak govore o sedam mrtvih i 150 ozlijeđenih, od čega su dvoje u kritičnom stanju, te o jednoj nestaloj osobi. (hina/metro-portal)

10.10.2010. 12:34:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh