« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
nakon vodovoda

Pukli nosivi zidovi kraj HNK

Zbog iskapanja temelja za podzemnu garažu narušena je statika zgrade u Deželićevoj ulici

(Ronald Goršić/Cropix)
Više o

HNK Zagreb

,

podzemna garaža

,

radovi

Već na početku radova na podzemnoj garaži ispod zgrade HNK-a u Zagrebu radnici su probili vodovodnu cijev koja je poplavila okolne ulice i ostavila bez vode dio grada.

Da teren ispod HNK-a nije pogodan za izgradnju podzemne garaže, potvrđuje i informacija da je zbog radova sinoć puknuo nosivi zid zgrade u Deželićevoj ulici, doznaje Index.

Do oštećenja je došlo kad su radnici iskapali temelje te pod pritiskom lijevali beton u potporne stupove. Oštećenje je toliko veliko da se pod izdignuo za dvadesetak centimetara, a narušena je statika zgrade. Prema prvim podacima navodno nema opasnosti od urušavanja, no stanari su u strahu od daljnjih radova.

Za puknuće vodovodne cijevi još uvijek nitko ne preuzima odgovornost, a kao izliku koriste informaciju da su imali ne samo loše mape nego i pogrešno ucrtane kanale cjevovoda. Čini se da najgore tek dolazi jer dio stručnjaka ističe da zgrada HNK- a uopće neće statički izdržati iskopavanje podzemne garaže.

Uza sve to, cijelo područje gdje se izvode radovi je područje spomenika kulture.

22.10.2009. 09:17:04
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ZAKS
    22.10.2009. 21:07
    u ovom Zagrebu stalno nešto "puca" i raspada se...katastrofa...više nigdje nismo sigurni,možemo poginuti na svakom koraku, bezbrižno šetajući ulicom
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh