« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
NJAM

Puding od chia sjemenki

Pokušajte odoljeti ovim pudinzima, izazivamo vas! Jednostavni za pripremu, a osim što su ukusni su i nevjerojatno zdravi

Sjajni pudinzi za zdravlje
Sjajni pudinzi za zdravlje (Arhiva)
Više o

recepti

,

chia sjemenke

,

puding

Ako želite ojačati imunološki sustav, smršaviti, pospješiti probavu, normalizirati šećere u krvi ili očistiti tijelo od toksina, zasigurno u kući držite chia sjemenke. Ako ste ih dosad pripremali s jogurtom ili mlijekom, vrijeme je da se upoznate s nečim novim, pudingom od chia sjemenki. Zvuči odlično, zar ne? Baš zbog toga izabrali smo za vas 4 jednostavna recepta koji će svaki doručak ili međuobrok učiniti još boljim.

1. Puding od chia sjemenki i naranče

Kako biste ga napravili podrebna vam je 1 šalica mlijeka, 1/2 šalice svježe cijeđenog soka od naranče, naribana kora 1 naranče, 2 žlice meda i 1/4 šalice chia sjemenki. Sve sastojke pomiješajte i ostavite da stoje u hladnjaku nekoliko sati, a prije konzumacije ukrasite (po želji) kokosom, voćem ili orašastim plodovima.

2.  Puding od chia sjemenki, jabuke i cimeta

Trebat će vam 2 šalice mlijeka, 1/2 žlice ekstrakta od vanilije, 2/3 šalice chia sjemenki, 2 žlice kokosovog brašna, dvije jabuke bez kore i narezane na komadiće te 2 žlice cimeta. Pomiješajte mlijeko, vaniliju i sjemenke te dodajte kokos, jabuke i cimet i ostavite da odstoji nekoliko sati. Ništa lakše.

3. Puding od chia sjemenki i kave

Napravite ga od 1/2 šalice kuhane kave, 2 žlice kakaa, 1/2 šalice kokosovog mlijeka, 1/4 šalice mlijeka, 1/4 šalice meda i 1 šalica chia sjemenki. Nakon što ste skuhali kavu, pomiješajte sve sastojke te ostavite puding da odstoji nekoliko sati.

4.  Puding od chia sjemenki i kokosa

Trebat će vam 4 žlice chia sjemenki, 1/2 žlice ekstrakta od vanilije, 2 šalice kokosovog mlijeka,1/2 šalice kokosovog brašna i 1 žlica meda. Izmiješajte sastojke i ostavite ih da stoje nekoliko sati.

Dobar tek!

14.09.2017. 16:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh