« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
PUTNICI NISU UGROŽENI

Ptice oštetile zrakoplov Croatia Airlinesa

U splitskoj Zračnoj luci Split poslijepodne u 15,40 sati tijekom predpoletne faze leta OU 412 iz Splita u Frankfurt, jato ptica udarilo je u zrakoplov Airbus 320 Croatia Airlinesa

Croatia Airlines
Croatia Airlines (CROPIX)
Više o

Split

,

Croatia Airlines

,

Ptice

"Bliski susret s pticama" dogodio se, dakle, na zemlji te je zbog toga obustavljeno polijetanje zrakoplova, navodi se u priopćenju. Zrakoplov je u skladu sa sigurnosnim procedurama Croatia Airline sa i preporukama proizvođača zrakoplova za takve događaje povučen iz prometa.

Njegovim pregledom u Zračnoj luci Split utvrđeno je da je došlo do oštećenja poklopca radara i lopatica motora, kao i guma zbog kočenja. Tijekom večeri i noći na zrakoplovu će se obaviti sve potrebne zamjene oštećenih dijelova, a ponovno uključenje u promet očekuje se sutra, ističu u Croatia Airlinesu.

Putnici s tog leta smješteni su u putničku zgradu splitske Zračne luke, a zatim su oko 17 sati drugim zrakoplovom Croatia Airlinesa (Airbus 319) otputovali za Frankfurt. Posljedično je otkazan let poslijepodnevni let Split - Dusseldorf.

Dio putnika s tog leta prebačen je na večernji let za Zagreb (OU 656), gdje će im se osigurati hotelski smještaj, a zatim će sutra ujutro nastaviti svoje putovanje na odredište. Ostatku putnika osiguran je hotelski smještaj u Splitu te će oni također sutra nastaviti svoje putovanje do krajnjih odredišta alternativnim letovima, navode u Croatia Airlinesu. (hina/metro-portal)

08.09.2010. 21:32:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh