« Život
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
WOW!

Prvi poljubac - što radi našem tijelu?

Prvi poljubac u životu obično se pamti bolje od prvog seksa, a jednako tako i prvi poljubac s novim partnerom, i to zbog ovih genijalnih stvari koje se događaju u tijelu

Sva čuda prvog poljupca
Sva čuda prvog poljupca (Arhiva)
Više o

prvi poljubac

,

reakcije

,

tijelo

Ljubljenje je instinktivno i cilj mu je oslobađanje kemikalija u tijelu zbog kojih se osjećamo dobro. Na usnicama su živčani završeci koje ljubljene stimulira, što dovodi do aktivacije dodatnih osjetila poput mirisa.

Nije ni čudo, stoga, što se prvi poljubac u životu obično pamti bolje od prvog seksa, a jednako tako i prvi poljubac s novim partnerom - evo što se sve događa u tijelu u tim trenucima:

Pomaže u borbi protiv kolesterola - ljubljenje može imati pozitivan utjecaj na razinu lipida u krvi. Istraživači su u Western Journal of Communication utvrdili da romantično ljubljenje zapravo smanjuje serumski kolesterol i povećava ukupno zadovoljstvo vezom. 

Proizvodi puno dobrih kemikalija - tijelo ne proizvodi samo adrenalin i oksitocin. Justin Lehmiller, profesor psihologije s Harvarda, izjavio je za The Expondent da, kada se poljubimo, naš mozak postaje 'preplavljen' dopaminom, koji je ključan za normalno funkcioniranje organizma.

Slina daje odgovore - vjerojatno nikad niste pomislili da slina ima neki utjecaj na odabir partnera, ali moguće da je upravo ona 'krivac' za njega ili nju. Neuredni poljupci naporno rade na procjeni je li osoba koju se ljubi potencijalni partner, prema istraživanju koje je provelo Sveučilište Oxford. Navodno, kemijski sastav sline pomaže vašem tijelu da odluči da li osoba koju ljubite, može imati 'jake' i izdržljive potomke.

Uzrokuje nalet adrenalina - kad prvi put poljubite nekoga, tijelo će ispustiti prasak adrenalina koji povećava brzinu otkucaja srca, povećava energiju i pokrene brže kolanje krvi. To su sve dobre stvari.

13.08.2017. 21:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh