« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
Impossible Dream

Prvi kvadriplegičar samostalno preplovio Atlantik

Brodom simboličnog imena 'Nemogući san', Geoff Holt je nakon 29 dana sigurno stigao na 4.300 km udaljeno odredište kraj Djevičanskih otoka

(dailymail.co.uk)
Više o

Atlantik

,

Geoff Holt

,

kvadriplegičar

Četrdesetdvogodišnji Britanac postao je prvi kvadriplegičar koji je samostalno preplovio Atlantski ocean, prešavši u petak ciljnu ravninu u blizini Djevičanskih otoka.

Geoff Holt, koji je oduzet već 25 godina, upravljao je 18-metarskim brodom nazvanim "Nemogući san", na putu dugom 4.300 kilometara koji je počeo 10. prosinca, usprkos mehaničkim kvarovima i ponekad lošim vremenskim uvjetima.

"Moj san je bio preploviti Atlantik i ostvario sam ga. Jako sam uzbuđen", rekao je Holt BBC-u. "Bili su to dugi Božić i Nova godina bez moje supruge i sina, pa jedva čekam da se izgrlimo", dodao je.

Potporu na putu pružao mu je skrbnik, a cijelo vrijeme s njim je bio snimatelj, no Holt je sam upravljao brodom. Paraliziran je otkako je na glavu skočio u vodu koja je bila preplitka. Budući da obje ruke i noge slabo koristi, brodom je upravljao pomoću posebnog upravljača.

Holt je prije nesreće tri puta preplovio Atlantik, a 2007. postao je prvi kvadriplegičar koji je oplovio Veliku Britaniju, prenosi BBC. (hina/metro-portal)

09.01.2010. 00:41:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh