« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
HDZ 1990.:

BiH je bliže raspadu nego integraciji

HDZ 1990. će predložiti okupljanje svih političkih snaga hrvatskog naroda i održavanje foruma oko preustroja zemlje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

BiH

,

raspad BiH

,

HDZ 1990

,

integracija

Predsjedništvo HDZ 1990. upozorilo je u petak da se Bosna i Hercegovina nalazi bliže raspadu nego integraciji zbog srpske i bošnjačke politike diskriminacije, te da Hrvati hitno moraju stvoriti uvjete koji bi im omogućili da u BiH ne budu u podređenom položaju.

"Stanje u BiH i dalje se pogoršava i ako se nastave te tendencije BiH je bliža raspadu nego integraciji. Glavni su uzroci ovakvog neodrživog stanja separatističke tendencije iz Banje Luke i nazovi integralističke iz Sarajeva, kojima u ovoj fazi odgovara status quo, a sve u cilju ostvarivanja dominacije u dijelu ili čitavoj BiH", navodi se u priopćenju predsjedništva HDZ-a koje se u petak sastalo u Mostaru.

HDZ 1990. tvrdi da je prijedlog ustavnih promjena iz Butmira temeljen na "trulim temeljima" Daytonskog sporazuma, bez ambicije da se bitno rješava položaj hrvatskog naroda.

Stranka smatra da hrvatskom narodu u BiH u takvim okolnostima ne preostaje ništa drugo "nego nastaviti vlastitim putem, koji će osigurati opstanak Hrvata kao političkog naroda, a ne kao podanika, na prostorima BiH'.

HDZ 1990. je najavio da će predložiti okupljanje svih političkih snaga hrvatskog naroda i održavanje Hrvatskog foruma oko preustroja zemlje. (hina/metro-portal)

09.01.2010. 00:25:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh