« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
SAVJETI

Prva kava na prazan želudac - problem

Ako je kava prva stvar za kojom posežete kad se probudite, vrijeme je da to promijenite

Prvo treba nešto pojesti...
Prvo treba nešto pojesti... (Arhiva)
Više o

kava

,

želudac

,

jutarnja kava

,

prva jutarnja kava

Jutarnja kava nas budi, grije nas, uživamo u njoj... no, ako prije toga niste nešto pojeli, makar i mali kroasančić ili nešto slično, u problemu ste...

Nutricionistica Olivia Hedlund upozorila je da ispijanje kave na prazan želudac može izazvati velike probleme u radu crijeva i poigrati se s hormonima.

"Kava je kisela i zbog toga loše sjeda na prazan želudac. Također uzrokuje da tijelo ode u stanje visokog stresa i remeti vaše hormone", podijelila je Hedlund.

Objasnila je da reakcija na stres uzrokuje drhtavicu koju osjećamo nakon kave, ali i onaj osjećaj euforije kao da smo u stanju osvojiti cijeli svijet.

"Taj dobar osjećaj utječe na vaše tijelo, posebno kod žena i onih s problemima s crijevima ili hormonskom neravnotežom. Pila sam više šalica kave na prazan želudac, osjećala sam se kao da sam na vrhu svijeta, a onda bih dobila akne i pitala se zašto", dodaje Hedlund.

Njezin savjet je da popijete nešto prije jutarnje kave. Ako možete, bilo bi dobro i da nešto pojedete. Hedlund savjetuje jaja, sirove mliječne proizvode, bobičasto voće, jabuku ili krušku.

05.11.2022. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    05.11.2022. 10:50
    to nije dobro za zeludac nikako
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh