« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
diktator!

Protiv Chaveza prosvjeduje tisuće ljudi

Koliko god svijetu bila simpatična Chavezova antiamerička retorika, onima čiji je predsjednik nije do smjeha

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (P. Azdejković)
Više o

Hugo Chavez

,

Venezuela

Tisuće osoba izašle su u Kolumbiji ali i drugim zemljama Južne Amerike na ulice kako bi prosvjedovali protiv venezuelanskog predsjednika Huga Chaveza zbog njegove politike zahlađenja odnosa sa susjednom mu Kolumbijom, ali i zbog nezadovoljstva unutarnjopolitičkim stanjem u samoj Venezueli.

Na prosvjede su preko interneta pozvali Kolumbijci koji se protive Chavezovoj politici udaljavanja Venezuele i Kolumbije.

U Bogoti nekoliko stotina osoba marširalo je prema povijesnom središtu s transparentima na kojima se moglo pročitati "Chavez diktator". Istodobno su u glavnom gradu Kolumbije na ulice izašli i pristaše venezuelanskog predsjednika kako bi mu izrazili potporu, pa je policija morala intervenirati kao bi se izbjegli sukobi Chavezovih pristaša i protivnika. Usprkos mjerama, nekoliko tučnjava izbilo je u središtu grada.

U Caracasu u samoj Venezueli okupilo se nekoliko stotina Chavezovih protivnika prosvjedujući protiv njegove politike "podjele", "osiromašenja" i "manipulacije" stanovništva Venezuele.

Internetskom pozivu na prosvjede protiv Chaveza odazvali su se njegovi protivnici i u drugim zemljama svijeta, pa je tako u Madridu na glavnom trgu stotinjak osoba zahtijevalo odlazak Huga Chaveza, kao i u New Yorku, ispred sjedišta UN-a.

Odnosi Kolumbije i Venezuele napeti su od srpnja kad je Bogota najavila da će s Washingtonom potpisati sporazum o vojnoj suradnji prema kojem će američka vojska moći koristiti sedam baza u Kolumbiji.

Hugo Chavez, koji predvodi regionalni otpor tom sporazumu, izjavio je 25. kolovoza da je od vlade zatražio da pripremi "prekid odnosa" s Kolumbijom.

05.09.2009. 10:11:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh