« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
HRT TVRDI:

Protiv četvero novinara postupak se vodi propisno

Osobno mišljenje Vanje Sutlića je da ne bi smjele biti primijenjene bilo kakve radikalne mjere poput otkaza

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Saša Midžor Sučić/Cropix)
Više o

HRT

,

Ivana Dragičević-Veličković

,

Vanja Sutlić

,

Lela Knežević

,

Maja Sever

,

Robert Zuber

,

otkazi HRT

,

Sanja Mikleušević Pavić

Hrvatska radiotelevizija u srijedu je priopćila da se postupak utvrđivanja činjenica u vezi s medijskim istupima četvero HRT-ovih zaposlenika vodi precizno po propisanim internim procedurama i posve u skladu sa zakonskim odredbama.

HRT je time reagirao na, kako navodi, pogrešne informacije o internom pravnom postupku koji se vodi na nacionalnoj radioteleviziji protiv četvero novinara.

Mediji su objavili da je pravna služba HRT-a zatražila od Sindikata novinara HRT-a mišljenje o tome da se Maji Sever, Leli Knežević, Sanji Mikleušević Pavić i Robertu Zuberu uruči izvanredni otkaz jer su medijima potvrdili da je glavni ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić nazvao novinarku Ivanu Dragičević Veličković "četničkom kurvetinom".

HRT navodi da je postupak utvrđivanja činjenica zatražio ravnatelj Hrvatske televizije, a ne glavni ravnatelj HRT-a, dok ga provodi ravnatelj Hrvatskog radija, kao zamjenik glavnog ravnatelja HRT-a s preuzetim svim njegovim ovlastima.

"Dok pravni postupak i zakonski obvezujuća procedura traju, nitko se u njih ne može miješati, pa niti glavni ravnatelj", stoji u HRT-ovom priopćenju.

Osobno mišljenje Vanje Sutlića je, kaže se nadalje, da bilo kakve radikalne mjere, uključujući i otkaze o kojima se u medijima piše, ne bi smjele biti primijenjene upravo stoga što je predmet optužbi on kao glavni ravnatelj, dakle kao poslodavac koji na kraju mjere mora i provesti. (hina/metro-portal)

28.10.2009. 21:52:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh