« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
MIRNO

Prosvjeduju i poljoprivrednici u Brodsko-posavskoj županiji

Seljaci kažu da neće blokirati ceste, ali traže da ih primi Jadranka Kosor koja kao premijerka još nikad nije izravno razgovarala s poljoprivrednicima

seljaci prosvjed
seljaci prosvjed (Damir Glibušić/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

poljoprivreda

,

Petar Čobanković

,

Brodsko-posavska županija

,

seljaci

,

seljački prosvjedi

Seljaci u Brodsko-posavskoj županiji su kao i njihove kolege u ostalim slavonskim županijama nezadovoljni rezultatima jučerašnjih razgovora s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem, te stoga mirno prosvjeduju na tri mjesta.

Četrdesetak traktora parkirano je uz cestu Slavonski Brod - Vrpolje u naseljima Selna i Čajkovci te u Rešetarima na novogradiškom području, a očekuje se mirni prosvjed i u Novoj Kapeli.

Neće blokirati promet, ali traže da njihove predstavnike primi premijerka Jadranka Kosor i zajamči ispunjenje zahtjeva. To su zaštitna cijena pšenice od 1,20 kuna i definiranje cijena drugih jesenskih kultura kao i način isplate poticaja za te kulture.

>> Čobanković: Seljaci nemaju razloga za prosvjede, daje im se previše pozornosti

Predstavnik brodsko-posavskih seljaka Josip Zmaić kaže i kako ih zanima jasna strategija razvoja hrvatske poljoprivrede.

Danas ćemo imati četiri prosvjedna punkta, a za sutra pripremamo nova četiri i tako ćemo postupno pojačavati razinu mirnih prosvjeda. No mislim kako se sve može riješiti jednim pozivom iz hrvatske vlade da dođemo i razgovaramo o nagomilanim problemima u poljoprivredi. Moramo ljudima reći istinu i što ih sutra čeka i kakva je budućnost hrvatske poljoprivrede, rekao je Zmaić. (hina/metro-portal)

23.06.2010. 15:15:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh