« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
VIDIMO SE NA JESEN!

Prosvjedovali riječki studenti - traže i ostavku studenskog pravobranitelja

Studenti poručuju kako borba za besplatno obrazovanje ne prestaje, a od predstavnika Studentskog zbora traže neopozive ostavke.

(Tea Cimaš, CROPIX)
Više o

Rijeka

,

Studentski zbor

,

studentski prosvjed

,

besplatno obrazovanje

,

Nezavisna incijativa za pravo na besplatno obrazovanje

,

Stipe Ćorluka

,

Tomislav Čengić

Studenti Nezavisne studentske inicijative za besplatno obrazovanje danas su, kako je i najavljeno, uz transparente i bubnjeve, promarširali riječkim Korzom uz poruku "Ministre, vidimo se na jesen!", čime ministarstvu znanosti poručuju kako borba za besplatno obrazovanje nije utihnula.

Studenti zahtjevaju da se predsjednik Studentskog zbora riječkog Sveučilišta, a ujedno i predsjednik Hrvatskoga studentskog zbora Tomislav Čengić, hitno razriješi s te dužnosti, te da se raspišu prijevremeni studentski izbori. Za njegovo razrješenje s dužnosti pokrenuli su i peticiju na svom webu 'autonomni studenti'.

Studenti smatraju da je Čengić svojim držanjem i ponašanjem tijekom studentskih prosvjeda jasno pokazao da ne radi u korist studenata, koje bi po svojoj dužnosti trebao predstavljati, te da je pred njima izgubio svaki legitimitet. Osim razrješenja Tomislava Čengića zahtijevaju i neopozive ostavke članova Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci koje također smatraju nelegitimnim predstavnicima.

Istaknut je zahtjev za neopozivu ostavku studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Rijeci Stipe Ćorluke, koji je u medijskom istupu tijekom studentske blokade riječkog filozofskog fakulteta, pozvao na kažnjavanje studenata uključenih u blokadu te je time prekršio temeljna načela dužnosti koju obnaša.

Zbog svega navedenog Nezavisna studentska inicijativa za besplatno obrazovanje traži da se početkom sljedeće akademske godine raspišu prijevremeni studentski izbori na razini Sveučilišta u Rijeci.

10.06.2009. 15:03:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh