« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
MAHMUD AHMADINEDŽAD:

Prosvjede u Iranu organizirali su cionisti i Amerikanci

"Riječ je o spektaklu koji izaziva mučninu, no oni koji su ga planirali, ali i oni koji su u njemu sudjelovali, varaju se", poručio je Ahmadinedžad

(Wikipedia)
Više o

Mahmud Ahmadinedžad

,

prosvjedi Iran

Protuvladini prosvjedi održani u nedjelju u Iranu realizirani su "u skladu sa scenarijem što su ga oblikovali cionisti i Amerikanci", izjavio je u utorak iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad.

"Riječ je o spektaklu koji izaziva mučninu, no oni koji su ga planirali, ali i oni koji su u njemu sudjelovali, varaju se", rekao je Ahmadinedžad, prvi put reagirajući na prosvjede.

Iranski je predsjednik osudio izjave američkog predsjednika Baracka Obame i britanske vlade koji su kritizirali represiju prosvjeda.

"Oni nam ponovno daju brojne savjete, no čini se da ponovno žele biti poniženi. Vidjet će da će ih iranski narod, kad se mobilizira na terenu, opet poniziti - možda i više nego njihove prethodnike (prijašnju američku i britansku administraciju)", rekao je Ahmadinedžad.

Protuvladini prosvjedi, u kojima je u nedjelju u Iranu ubijeno osam osoba, najkrvaviji su od prosvjeda održanih neposredno nakon Ahmadinedžadova reizbora u lipnju. (hina/metro-portal)

29.12.2009. 18:29:43
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    29.12.2009. 21:16
    da, u tijeku je rat informacijama i dezinformacijama... guglajte: U.S. Intelligence Found Iran Nuke Document Was Forged (a lažirali su ga, tko drugi nego izraelske tajne službe) 'Philip Giraldi, who was a CIA counterterrorism official from 1976 to 1992, told IPS that intelligence sources say that the United States had nothing to do with forging the document, and that Israel is the primary suspect. The sources do not rule out a British role in the fabrication, however. '
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh