« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Kritična masa

Prosvjed protiv nasilja u Širokom Brijegu

Blizu 10.000 Hrvata iz cijele BiH ali i nekoliko navijačkih skupina iz Hrvatske nazočilo je na mirnome skupu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ante Čizmić/CROPIX )
Više o

prosvjed

,

široki brijeg

Prosvjedovalo se protiv nedjeljnog nasilja u tome gradu za čije su izazivanje optuženi navijači Sarajeva. Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević ocijenio je skup u Širokome Brijegu najboljom potvrdom za to tko je stajao iza izgreda u nedjelju uoči nogometnog susreta između Širokog Brijega i Sarajeva.

Tvrdeći kako skup u Širokome Brijegu nije politički, pozvao je Hrvate u cijeloj BiH da se ujedine oko najvažnijih pitanja.

Kraljević je kao i drugi govornici bio prekidan skandiranjem "Mi, Hrvati", "Ovo je Hrvatska" i pjevanjem domoljubnih pjesama a među okupljenima bilo je na desetine hrvatskih zastava, kao i zastava navijačkih skupina Širokog Brijega, mostarskog Zrinjskog, ali i veliki transparent navijača Hajduka Torcide te oznake navijača zagrebačkog Dinama i zadarske navijačke skupine Tornado.

Izvikivane su i pogrdne poruke izborniku bosanskohercegovačke nogometne vrste Miroslavu Ćiri Blaževiću.

Predsjednik nogometnog kluba Široki Brijeg Zlatan Mijo Jelić pozvao je vlasti u BiH da zaustave nasilje, vandalizam i huliganizam. Optužio je vlasti i medije u Sarajevu da su od nasilnika iz Sarajeva pokušali stvoriti junake što, tvrdi, nije istina.

Objasnio je kako su huligani u nedjelju napali policiju i građane Širokog Brijega. Optužio je potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebu da je prekršio zakone, vršeći pritisak na državno odvjetništvo u Širokome Brijegu da se iz pritvora puste navijači Sarajeva koji su činili izgrede. Skup je trajao sat vremena, nakon čega su se sudionici mirno razišli. (Hina/Metro-portal)

09.10.2009. 16:21:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh