« Kultura
objavljeno prije 5 mjeseci i 8 dana
OSVRT

Prostori fantastike Petera Weisza

Izraziti kolorizam i snažni potezi obilježjer su ovog uzbudljivog ciklusa Petera Weisza, dramatičnog i upozoravajućeg misterioznog života pravaca, točkica i mrlja, ovala i ploha

Peter Weisz
Peter Weisz (Arhiva)
Više o

slikarstvo

,

osvrt

,

Peter Weisz

Suvremeni likovni umjetnik, slikar iznimnog međunarodnog ugleda, Peter Weisz i nakon niza desetljeća aktivnog slikanja i izlaganja i danas predano i sa snažnom volje kreira nova djela, definira cikluse, kontuirano istražujući i mogućnosti boja i motiva.

Jedna od čestih tema koja se pojavljuje u njegovom bogatom i raznovrsnom opusu jesu i prostori fantastike, izmaštani volumeni nepoznatih i tajanstvenih suživota, svijet jedan za drugim, dalek i nedohvatan.

Neprepoznatljiva prava svrhovitosti formi koje lebde u nemjerljivom volumenu, stalno u pokretu, u nezaustavljivom gibanju, neprekidnom miješanju i dodirivanju u oceanima ispreplitanih boja karakteristična je za ovaj svijet.

Snažno i nezaustavljivi presijecajući pravci koji jure s kraja na kraja ovoga univerzuma, slobodno i agresivno, raznose silnu energiju, prosipaju je i rasipaju a ona se neprekidno sve više i sve jače uvećava i taj svijet postaje sve veći i veći.

Izraziti kolorizam i snažni potezi obilježjer su ovog uzbudljivog ciklusa Petera Weisza, dramatičnog i upozoravajućeg misterioznog života pravaca, točkica i mrlja, ovala i ploha.

Piše: Miroslav Pelikan
06.12.2023. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh