« Fun
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
BONN

Prostitutke plaćaju porez na automatu

Na automatu se umjesto parkiranja plaća porez na prostituciju

Prostitutke se u Njemačkoj dvostruko oporezuju
Više o

Njemačka

,

prostitucija

,

porez

Njemački grad Bonn postavio je automat za naplatu poreza prostitutkama što rade na gradskim ulicama i to po tarifi od šest eura za noć, prenosi Hina. Tko ne plati, dobit će globu ili čak zabranu rada, a na prvome pražnjenju automata iz njega su izvađeno 264 eura.

Prostitutke u drugim gradovima već se oporezuju, ali Bonn je prvi grad koji ima automat za naplatu, rekla je gradska glasnogovornica.

No aktivist koji se bori za prava prostitutki kaže kako je riječ o dvostrukom oporezivanju. Prostitutke moraju platiti fiksnu tarifu bez obzira na zaradu.

Automat koji izgleda kao običan parkirni automat postavljen je u industrijskoj zoni blizu središta grada, na području na koje zalaze prostitutke i njihovi klijenti.

Pretpostavlja se da je u Bonnu oko dvjesto prostitutka, a Isabelle Klotz, glasnogovornica grada kaže kako grad od njihova oporezivanja očekuje 200 tisuća eura na godinu.

"Žene koje rade u bordelima također plaćaju porez, ali dosad je na to bilo teško natjerati žene koje rade na ulicama. Zahvaljujući ovoj novoj metodi sada ćemo ih moći pošteno oporezivati", rekla je Klotz.

01.09.2011. 08:28:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh