« Fun
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
NAIVNOST

Dala 180 dolara za drveni iPad

22-godišnju Amerikanku prevarila su dva muškarca koji su joj prodali drveni iPad u orginalnom pakiranju i pobjegli

Fotografija vijesti
Više o

prevara

,

smiješne vijesti

,

iPad 2

Čini se kako ljudskoj lakomislenosti, pohlepi i naivnosti ponekad nema kraja, a najnoviji krunski dokaz u prilog ovoj tvrdnji posljednji je slučaj prijevare u SAD-u.

22-godišnja Ashley McDowell parkirala je svoj automobil ispred lokalnog McDonalds oko 10 navečer, želeći kupiti nešto za večeru.

Odmah nakon što je izašla iz automobila, prišla su joj dva muškarca i objasnili joj kako zbog greške dostavljačke tvrtke FedEx u svom kombiju imaju nekoliko kutija prepunih Appleovih iPad2 uređaja te da su ih spremni prodati po vrlo niskoj cijeni, samo kako bi ih se riješili.

Muškarci su ponudili Ashley da će joj prodati jednog od njih za 300 dolara, što je gotovo duplo niža cijena od one za koju se prodaju u trgovinama. Ashley im je na to odgovorila da je zainteresirana, ali da kod sebe ima svega 180 dolara u gotovini, nakon čega su muškarci pristali sniziti cijenu na, pogađate, 180 dolara.

Nakon što se dogovorili cijeni, dva su muškarca predali zapakiranu FedEx kutiju, koju naivna djevojka nije otvorila na licu mjesta, već je čekala da dođe kući. Nakon što ju je raspakirala, shvatila je da je prevarena, budući da je kutija sadržavala samo komad drveta obojan u crno, s logom kompanije.

Cijeli je slučaj prijavila policiji, ali nitko joj ne daje prevelike šanse da ikad dobije svoje novce nazad. Na kraju krajeva, ako pokuša sve shvatiti optimistično, dobila je jednu pravu životnu lekciju za svega 180 dolara, što znači da sve ovo možda ipak nije bilo potpuno uzaludno.

31.08.2011. 17:28:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ivo Sanader
    02.09.2011. 10:00
    Sad kad su njen "ipad" i ona postali poznati, možda ga može uvaliti i za više od 180 dolara. To je sad kolektorski primjerak :)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh