« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
JURE RADIĆ:

Prošla godina poslovno najuspješnija u povijesti IGH-a

Prihodi su 2008. porasli za 23 posto i dosegli 782 milijuna kuna.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Boris Arbanas, CROPIX)
Više o

IGH

,

građevina

,

Jure Radić

,

Institut građevinarstva Hrvatske

,

rast prihoda

,

uspješna godina

Neto dobit Instituta građevinarstva Hrvatske (IGH) u 2008. godini porasla je za 11 posto u odnosu na 2007. godinu te je iznosila 72 milijuna kuna, kaže se u priopćenju o poslovnim rezultatima u prošloj godini koje je IGH dostavio Zagrebačkoj burzi.

U priopćenju se prenose riječi direktora IGH-a Jure Radića koji ocjenjuje da je prošla godina usprkos svjetskoj gospodarskoj krizi za IGH bila daleko najuspješnija poslovna godina dosad, kako po financijskim tako i po drugim pokazateljima.

Radić očekuje da će i 2009. godina za IGH biti godina rasta, premda možda ne po stopama iz prethodnih godina.

Ukupni prihodi IGH-a u 2008. godini porasli su 23 posto prema 2007. i dosegli 782 milijuna kuna. Rast je ostvaren u prvom redu zahvaljujući znatnom povećanju poslovanja u zemlji, ali i rastu prihoda iz inozemstva po stopi većoj od 200 posto, kaže se u priopćenju.

Ukupna aktiva IGH povećana je za 659 milijuna kuna te je na dan 31. prosinca 2008. godine iznosila 1,42 milijarde kuna, što predstavlja rast od 86 posto na godišnjoj razini. Aktiva je, kako se navodi, povećana uglavnom zbog ulaganja u nekretnine što izravno, što preuzimanjem poduzeća.

Ukupni dug je zbog tih ulaganja povećan za 551 milijuna kuna od čega se znatan dio odnosi na dug prema nefinancijskim institucijama.

Od bitnih događaje u prošloj godini u priopćenju se izdvajaju uvrštenje dionice IGH-a u prvu kotaciju Zagrebačke burze, kupnja polovice udjela u nekretnini "Zagrepčanka", kupnja Centra Črnomerec, projektiranje vojne bolnice u Kazahstanu i projekt nove zgrade KBC-a Rebro te projektiranje autoceste do Dubrovnika.

Tijekom prošle godine IGH je, kako se podsjeća, pobijedio na natječaju za idejno rješenje terminala zagrebačkog aerodroma, načinio prometne studije Zagreba, Splita, Zadra i Dubrovnika, vodio projekt dogradnje vodoopskrbnog i kanalizacijskog sustava Zagreba te sudjelovao u brojnim drugim poslovnim aktivnostima. (hina/metro-portal)

01.04.2009. 13:49:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh