« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina
WTF?

Propast kurikularne reforme zbog - Ilčića i Markić?!

"Ne vidimo da imamo potporu politike i ne možemo pristati na političke pritiske - zato tražimo naše razješenje", rekao je Boris Jokić u ime radne skupine

Klupe sve praznije, a uči se - ništa
Klupe sve praznije, a uči se - ništa (Arhiva)
Više o

kurikularna reforma

,

Boris Jokić

Kurikularna reforma postaje novo bojno polje između polariziranih skupina na političkoj sceni, a povod je zahtjev za razrješenjem koji je danas (nevidljivom) ministru Šustaru javno uputio voditelj radne skupine Boris Jokić.

"Ne vidimo da imamo potporu politike i ne možemo pristati na političke pritiske - zato tražimo naše razješenje", rekao je Boris Jokić u ime radne skupine za provođenje kurikularne reforme. Izrazio je žaljenje što je politika nadjačala struku, ali i nadu da će se proces nastaviti te ponudio pomoć svog tima.

Jokić je ministru Šustaru bio dao rok do danas u 10 sati da se očituje o zahtjevu saborskog odbora za školstvo da se Jokićevu radnu skupinu proširi za 10 članova (na postojećih 7), no ministar nije reagirao.

Jokić misli da ga Šustar zapravo podržava, ali "da su utjecaj na ključne odluke u društvu dobile neke marginalne skupine i stranke", izdvojivši pritom HRAST.

Reakcije su odmah stigle, i to prilično burne - "Vladajuća politička garnitura gurnula je u ambis jednu od najvažnijih razvojnih reformi ove zemlje", objavio je na Facebooku saborski zastupnik HNS-a Goran Beus Richembergh nakon ostavke Borisa Jokića i njegovog tima, a Bojan Glavašević ocijenio je vlast protunarodnom jer radi na njegovu štetuAleksandra Kolarićpozvala je da se organizira prosvjed protiv zaustavljanja kurikularne reforme, a komunikacijski stručnjak i politički savjetnik Marko Rakar iznio je tezu da je svaka novoobrazovana osoba prijetnja ovakvoj vlastiForum je pun reakcija, uključite se u raspravu.

25.05.2016. 15:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh