« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
OPREZ, IPAK ...

Vrijeme za produženi vikend - ljetno!

Vremenska prognoza za produženi vikend oduševit će sve koji imaju planove za odlazak na more ili u prirodu, jer vrijeme će biti savršeno

Prognoza za vikend - savršena!
Prognoza za vikend - savršena! (Shutterstock)
Više o

vikend

,

vremenska prognoza

,

prognoza vremena

,

Tijelovo

Vremenska prognoza za produženi vikend je upravo onakva kakvu bismo i željeli - ljetna, sunčana, topla ... no jednako tako i gužvovita na cestama.

Srijeda će biti uglavnom sunčana, no i dalje nestabilna pa je uz pojačan dnevni razvoj naoblake lokalno moguća i kiša ili kakav kraći pljusak s grmljavinom, ponajprije u Slavoniji, gorskoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, ponegdje i na sjevernom Jadranu.

Jutarnje temperature zraka na kopnu će se kretati od 5 u gorskim do 14°C u istočnim predjelima, dok se na obali i otocima u jutarnjim satima očekuje između 11 i 18°C. U najtoplijem dijelu dana kopneni će predjeli imati između 20 i 25°C, u gorju mjestimice malo manje, a morski od 20 do 23°C.

U četvrtak, na Tijelovo, stiže razdoblje stabilnog, pretežno sunčanog i toplog, u unutrašnjosti zemlje i vrlo toplog vremena. Više sunca očekuje Jadran i područja uz njega, u ostatku zemlje bit će umjerene naoblake, posebice u prvom dijelu dana. Samo je rijetko, uz povremeno više oblaka, sredinom dana i popodne u unutrašnjosti zemlje moguć i kakav lokalni pljusak. Vjetar će na kopnu biti slab, sjeverozapadni u okretanju na jugozapadni. Na sjevernom će Jadranu puhati slab jugozapadni, u Dalmaciji slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar.

Jutarnje temperature zraka na kopnu će se kretati između 7 i 15°C, na moru od 11 do 19°C, dok će najviše dnevne u kopnenoj Hrvatskoj biti od 21 do 27°C, a u morskoj između 21 i 25°C.

Pretežno sunčano vrijeme s temperaturama koje će se penjati i do +30 stupnjeva pratit će nas diljem zemlje sve do nedjelje poslijepodne.

Blagdan Tijelova ovog će četvrtka mnogi Hrvati tradicionalno iskoristiti za spajanje u produženi vikend i otputovati na obalu. Kako će većina onih koji će si priuštiti kraći odmor putovati u približno isto vrijeme, provjerili smo što ih očekuje na cestama.

Pojačani promet bit će već u srijedu, 25. svibnja, tijekom prijepodneva u gradovima i na glavnim cestovnim pravcima, osobito na A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka. U poslijepodnevnim satima promet će jačati na ostalim autocestama: A2 Zagreb-Macelj, A4 Zagreb-Goričan kao i na A1 i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru juga, te na graničnim prijelazima osobito iz smjera Slovenije (Macelj, Bregana, Goričan, Rupa, Pasjak, Kaštel i Plovanija).

Iz HAK-u svakako preporučaju da svi koji kreću na put izbjegnu najveću gužvu prema unutrašnjosti koja se u srijedu očekuje već od podneva pa sve do 18:00 ili 19:00 sati predvečer, te u četvrtak prijepodne.

Posljednjeg dana produženog vikenda, u nedjelju 29. svibnja pojačan promet bit će cijelog dana, a osobito u poslijepodnevnim i večernjim satima, na svim glavnim cestovnim pravcima. U popodnevnim satima gužve i čekanja u HAK-u očekuju u smjeru Zagreba na naplatnim postajama Zagreb-istok (A3) i Lučko (A1), kao i na naplatama Sveta Helena (A4), Zaprešić i Trakošćan (A2).

Stajanje u kolonama možete izbjeći ako na povratak krenete prije podneva, odnosno nakon 18:00 sati, kada se ponovno očekuje smanjenje gužve

25.05.2016. 09:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh