« Život
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
PRVI I POSLJEDNJI

Pronađite savršenog partnera na temelju redoslijeda rođenja u obitelji

Psihologinja Linda Blair smatra da se najbolje slažu prvorođeni i oni posljednji rođeni

Kako pronaći savršenog partnera? Saznajte kad je rođen u obitelji
Kako pronaći savršenog partnera? Saznajte kad je rođen u obitelji (Deviantart)

Ako je suditi prema riječima kliničke psihologinje Linde Blair, pronalaženja savršenog partnera za vas ne mora nužno biti tako teško. U svojoj novoj knjizi „Redoslijed rođenja: Što vam vaše mjesto u obitelji zaista govori o vašoj osobnosti" (Birth Order: What Your Position In The Family Really Tells You About Your Character), Blair tvrdi da je najutjecajniji čimbenik koji nas određuje redoslijed u kojem smo se rodili u obitelji. On ne utječe samo na našu osobnost već i na karijeru i međuljudske odnose i veze, smatra psihologinja.

Prvorođenci imaju sasvim drugačije karakteristike od onih koji su rođeni slijedeći ili koji su rođeni posljednji, piše Daily Mail. Na primjer, ako je muškarac koji vam se sviđa prvorođenac, a vi ste posljednje dijete u obitelji, vrlo je izgledno da će ste se jako dobro slagati. Međutim, ako ste oboje jedinci, šanse su velike da će između vas biti puno problema. Blair kaže da maksima „suprotnosti se privlače" barem u ovom smislu zaista drži vodu; prvorođenac jedne obitelji obično se jako dobro slaže s posljednjim djetetom druge obitelji, a to nerijetko može biti i savršen spoj.

Objašnjenje? Prvorođenac je logično najstariji od rođenih i često je organizirana i brižna osoba dok ono rođeni posljednji uživaju u svojoj ovisnosti o drugima dok je istovremeno manje organiziran. Pored toga, posljednji rođeni su skloniji zabavljanju i veselju što je svakako dobrodošlo u životu uštogljenih i ozbiljnijih prvorođenaca. Jedini problem može ležati u činjenici da su posljednji rođeni vrlo strastveni kad su u pitanju njihova uvjerenja što je u suprotnosti s konvencionalnim prvorođencima koji vole postavljati svoja vlastita pravila i stavove.

02.02.2011. 14:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh