« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
SC

Promocija CD-a kvarteta Papandopulo i koncert "Eksperimentalnog ansambla Muzičkog salona

Ulaz na oba događanja je besplatan, a više informacija možete pronaći na njihovim web stranicama

Kvartet Papandopulo
Kvartet Papandopulo (Kultura promjene)
Više o

Teatar &TD

,

Kultura promjene

,

kvartet Papandopulo

,

Eksperimentalni ansambl Muzičkog salona

Muzički salon Kulture promjene SC-a poziva na  dva posljednja ovogodišnja programa: promociju CD-a kvarteta Papandopulo (Nikola Fabijanić, Gordan Tudor, Goran Jurković i Tomislav Žužak),  naziva „Papandopulo" u izdanju Croatia Recordsa, koja će se održati ove nedjelje, 15. prosinca, u Polukružnoj dvorani Teatra &TD, s početkom u 18 sati te na završni koncert rezidencije nazvane "Eksperimentalni ansambl Muzičkog salona"  u srijedu, 18. prosinca, u MM centru, s početkom u 21 sat.

Na rezidenciji je sudjelovalo sedmero talentiranih pojedinaca različitih iskustava, znanja i glazbenih izričaja, ali zajedničke strasti za suvremenom glazbom i nesputane potrebe za otkrivanjem novih zvukovnosti. Ansambl je u sljedećem sastavu: Bojan Gagić (elektronika), Miodrag Gladović (gitara i elektronika), Ivan Levačić (bubnjevi), Miro Manojlović (vibrafon), Eda Rimanić (flauta), Nenad Sinkauz (gitara i elektronika) i Gordan Tudor (klavir i umjetničko vodstvo).

Kvartet Papandopulo jedinstven je u svojoj muzikalnosti, posvećenosti i izvođačkoj  izvrsnosti, ali i u pažnji koju daju promociji glazbe hrvatskih skladatelja, kao i glazbi 20. i 21. stoljeća općenito. Tako će se  na nedjeljnoj promociji između ostalih moći čuti djela Palanovića, Tarbuka, Ivičević, Papandopula kao i svojevrsni hommage prerano preminuloj soul divi, Amy Winehouse, skladateljice Tene Ivane Borić naziva „Piece for Amy". Okosnicu skladbe čini njen srednji dio u kojem  se citira pjesma pjevačice: „Love is a losing game", čiju glavnu temu čeznutljivo iznosi alt saksofon dok ga ostatak ansambla prati u nježnom bluesu.

Ulaz na oba događanja je besplatan, a više informacija možete pronaći u privitcima ove poruke te na web stranicama http://www.papandopulo.com/ i www.sczg.unizg.hr.

12.12.2013. 12:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh