« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
STANJE NA CESTAMA

Promet otežan u većem dijelu zemlje

Dio Jadranske magistrale zatvoren je za sav promet, autoceste su prohodne, ali promet teče sporo zbog ugaženog snijega i poledice

(Ante Čizmić/Cropix)
Više o

promet

,

snijeg

,

HAK

,

stanje na cestama

U većem dijelu zemlje promet je otežan zbog obilnog snijega, ponegdje ugaženog, a ima i poledice, javio je Hrvatski autoklub.

Državne ceste: D 23 Žuta Lokva-Senj, D 25 Gospić-Karlobag i dionica Jadranske magistrale (D 8) između Senja i Karlobaga zatvorene su za sav promet. Na magistrali (D 8) između Bakra i Senja i od Svete Marije Magdalene do Zadra, te na državnoj cesti D 27 Obrovac - Gračac smiju prometovati samo osobna vozila.

Na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Kikovica, samo u smjeru Rijeke, zabranjen je promet za teretna vozila teža od 3,5 tone, natkrivena vozila, autobuse, motocikle i vozila s kamp prikolicama, zbog olujnog vjetra.

Autocesta A 1 otvorena je za sva vozila, no posebice oprezno treba voziti zbog ugaženog snijega i udara bure, između tunela Mala Kapela i čvora Zadar II, te između čvorova Vučevica i Bisko, gdje je brzina ograničena na 40 km/h.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na sljedećim cestama:

Lika - D 1 Karlovac-Korenica-Gračac-Knin (Lička magistrala), D 27 Gračac-Obrovac, D 42 Saborsko- Poljanak-Selište, D 50 Gospić-Gračac, D 52 Špilnik-Vrhovine-Č. Klanac, D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj, D 506 Dobroselo-Mazin, D 522 Udbina-G.Ploča, D 534 Gospić-čvor Gospić, D 217 G.Vaganac-Ličko Petrovo Selo, D 218 Užljebić-Donji Lapac-Doljani- Brotnja-Srb-Sučević, D 60 Sinj-Trilj-Imotski, D 62 Zagvozd-Metković-Vrgorac, D 39 Aržano-Gornja Brela i D 220 Jabuka-Kamensko.

Gorski kotar - D 3 Vrbovsko-Kupjak-Delnice (stara cesta kroz Gorski kotar), D 32 Prezid-Delnice, D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D 203 Brod na Kupi-Delnice, D 305 Parg-Čabar i D 501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica i Vrbovskog.

Na riječkoj obilaznici do sutra, u 16 sati za sav promet zatvorena je dionica Orehovica-Škurinje u oba smjera, zbog radova. Vozi se obilazno kroz Rijeku.

Na graničnim prijelazima Macelj i Bregana pojačan je ulaz osobnih vozila. Na Bajakovo se na izlaz čeka oko sat i pol.

Zbog bure ne plove trajekti na liniji Jablanac-Mišnjak i katamarani na linijama: Sumartin-Makarska i Sućuraj-Drvenik. (hina/metro-portal)

19.12.2009. 20:48:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh