« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
PROHODNO, ALI...

Autobusi i zrakoplovi kasnili, vlakovi zapinjali u snijegu

Željeznički promet zbog snijega je imao najviše problema pa su tako dva nagibna vlaka s 200 putnika ostala zametena u snijegu

(Davor Žunić/Cropix)
Više o

promet

,

snijeg

,

kašnjenje vlakova

,

kašnjenje autobusa

,

zračni promet

,

autobusni promet

,

željeznički promet

Autobusni promet iz Zagreba prema ostalim odredištima u Republici Hrvatskoj odvija se bez većih poteškoća, a tijekom dana autobusi koji su prema Zagrebu išli preko Gorskog kotara kasnili su oko sat vremena, doznaje se od prometne službe zagrebačkog Autobusnog kolodvora.

Prometnici iz Autobusnog kolodvora napominju kako su autobusne linije koje preko Like prometuju do Zagreba također kasnile sat vremena.

Kako se doznaje u Zračnoj luci Zagreb zračni je promet redovit uz manja kašnjenja.

U željezničkom prometu imali smo danas dosta poteškoća, rekla je glasnogovornica Hrvatskih željeznica Vlatka Škorić te dodala kako su danas dva nagibna vlaka na Ličkoj pruzi ostala zametena u snijegu.

Podsjetila je kako su nagibni vlakovi, onaj koji je jutros krenuo iz Zagreba u Split zapeo u Vrhovinama, a nagibni vlak koji iz Splita vozi prema Zagrebu zapeo je u Medku.

Napomenula je i kako su putnici cijeli dan bili u vlaku te najavila kako će im HŽ zbog tog ponuditi jednu besplatnu vožnju ili povrat novca.

"Tek kad su došli popodnevni klasični vlakovi iz smjera Splita i Zagreba deblokirani su zatrpani vlakovi," rekla je dodavši kako su putnici iz zatrpana vlaka u Vrhovinama prebačeni u klasični vlak za Split. Podsjetila je kako su putnici iz zatrpana vlaka u Medku prebačaeni u Gospić te tamo čekaju vlak, koji će ih do ponoći dovesti u Zagreb.

Škorić je kazala kako je zbog snijega i zamrzavanja bilo problema i u prometovanju lokalnih vlakova u Zagrebu. (hina/metro-portal)

19.12.2009. 21:47:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh