« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca
HE HE

Proljetno luftanje glave

Kao što radite proljetno čišćenje u kući, napravite i proljetno čišćenje unutar sebe

Ne zaboravite na mozak :)
Ne zaboravite na mozak :) (Arhiva)
Više o

humor

,

meditacija

,

veze

Proljetno čišćenje je pojam pod kojim obično podrazumijevamo pranje prozora i klofanje tepiha, no mi smo ovdje otišli malo u stranu - mislimo na generalku u glavi.

Kako buja priroda, tako neka buja i vaš duh, razum, osjećaji... i to ovih postupcima:

Meditacija - podcjenjujemo važnost trenutaka koje provodimo sami sa sobom i svojim mislima. Oni su vrlo bitni kako bismo se povezali s nama samima i otkrili svoje želje i potrebe. Nađite u danu desetak minuta, zatvorite oči i duboko dišite. Svu pažnju usmjerite na dah. Ovu vježbicu najbolje je prakticirati odmah ujutro nakon buđenja ili prije spavanja. Još bolje i jedno i drugo. Budete li redoviti ubrzo ćete vidjeti napredak

Pronađite smisao za humor - voli on zakržljati, nerijetko... Moći se smijati ne samo u dobrim, nego i u lošim vremenima umijeće je koje će nas uvijek držati "iznad vode" i naš život činiti bogatijim. Nije jednostavno pronaći humor u trenucima straha, razočaranja i tuge, no od presudne je životne važnosti. 

Zdrave veze s ljudima - znanstvenici sa Sveučilišta Michigan su dokazali da su ljudi s jakim obiteljskim i društvenim vezama zdraviji od onih koji nemaju podršku u okolini. Toksični odnosi iz nas crpe energiju i  deprimiraju nas, što za posljedicu ima otuđivanje. Umjesto da se zatvorite u svoja četiri zida i propustite sva čuda proljeća, radije prekinite odnose s osobama koje vam štete, pustite u svoj život nove ljude, obnovite stara prijateljstva i obiteljske veze. Posvetite se osobama koje su vam bitne i provodite vrijeme s ljudma koji vas nadahnjuju. 

13.04.2019. 11:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh