« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
GREŠKE IZ PROŠLOSTI

Proizvodi za mršavljenje iz 1900-ih

Pogled na proizvode za mršavljenje iz 1900-ih uči nas da čuda ne postoje i da žene lako padaju na marketinške trikove

La Parle
Više o

mršavljenje

,

lako mršavljenje

,

gubitak kilograma

,

pilula za mršavljenje

,

laksativi

Rinčice za mršavljenje, razne pilule koje ubrzavaju metabolizam, čajevi za vitkost i drugi (bes)korisni proizvodi koji gotovo preko noći tope kilograme nisu nikakva novost na tržištu. Ideje se s vremenom mijenjaju, oglasi i slogani prilagođavaju, ali žene i dalje padaju na marketinške trikove. Prisjetimo se hit preparata za mršavljenje iz 1900-ih koji dokazuju da čuda u ovom slučaju ne postoje:

Sapun za mršavljenje

Isperite neželjene kilograme, poručilo je 1903. poduzeće koje je proizvelo sapun "La Parle". Prodavao se po tada visokoj cijeni od jednog dolara i nestajao s polica nevjerojatnom brzinom. Na oglasu je pisalo: "Pouzdano smanjuje masne naslage bez dijeta i vježbanja." Danas se, naravno, više ne prodaje, ali zato postoje brojni drugi kozmetički proizvod koji pospješuju vitku liniju i odlično se prodaju.

Sol za vitku kupku

Napunite kadu, u vodi otopite nekoliko grama soli za kupanje marke Louisenbad i iz kade ćete izaći vitki. Bez gladovanja. Bez mukotrpnih treninga. Paketić čudotvorne soli mogao se u Americi nabaviti za jedan dolar. Pogledajte oglas:

Remen Gaybar-Simulator

Negdje u vrijeme kad su potrošači shvatili da do vitke linije neće doći kupanjem, na tržištu se pojavio Gaybar-Simulator, električna sprava s remenom koja trese problematične dijelove tijela i tako topi masne naslage. Razni oblici sprave postoje i danas.

Trakavice u organizmu 

Vjerojatno najkontroverznija metoda mršavljenja 1900-ih bila je namjerno izazivanje infekcija. U crijeva su se nastanile trakavice koje su se marljivo hranile i tako pomogle vlasniku da brže smršavi bez gladovanja. Radi se o iznimno opasnoj metodi jer trakavice tijelu oduzimaju i važne hranjive tvari, a mogu se početi hraniti i samim organima.

Bile Beans pilule za mršavljenje

Godine 1899. predstavljene su pilule za mršavljenje "Bile Beans" koje su "tijelo čistile iznutra". Slični laksativi su i danas popularni.

11.02.2011. 12:30:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  martinatonka
  11.02.2011. 13:24
  idiotarije! ... i nekad i sad!
  Uvijek je bilo i bit će "prodavača magla" i "ovaca" koje nasjedaju na sve marketinške trikove.
 2. avatar
  xena
  11.02.2011. 13:37
  hahaha, nismo ništa naučili
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh