« Ekosfera
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
eko akcija

Proizvodi za borbu protiv klimatskih promjena

Razmislite o radiju od drveta, torbi od limenki ili modernoj lampi izrađenoj od dijelova stare Vespe

(BBC)
Više o

klimatske promjene

,

ekološki proizvodi

,

Qi Global

,

Nacionalni muzej Singapur

,

Vespa

,

Mette Kristine Oustrup

,

John Hardy

,

Singgih Kartono

Grupacija Qi Global u Singapurskom nacionalnom muzeju predstavila je niz ekoloških proizvoda za svakodnevnu uporabu u akciji zaštite našeg planeta od klimatskih promjena, javlja Reuters.

Između ostalog su prikazani radio od drveta, torba izrađena od recikliranih limenki, lampa napravljena od dijelova stare Vespe, tenisice od reciklirane kože, mobiteli koji se pune na solarni način ili mali auti s hidrogenskim pogonom.

Sve ove proizvode dizajnirao je Singgih Kartono iz Indonezije.

Iz Qi Globala poručuju da se tim proizvodima želi razbiti uvriježeno mišljenje da su eko-proizvodi manje kvalitetni ili da ne mogu dobro izgledati. Što je još važnije, proizvodi pomažu u podizanju svijesti u borbi protiv klimatskih promjena

- Zamislite da jednog dana u dalekoj budućnosti svojim unucima možemo reći 'Jednom davno borili smo se s nečim što se zvalo globalno zatopljenje...' - kaže Mette Kristine Oustrup, jedna od osnivačica Qi Globala.

Ipak, eko-proizvodi nažalost nisu jeftini, cijene se kreću od 200 pa sve do nekoliko tisuća američkih dolara.

- Ako ubrzo nešto ne napravimo u vezi klimatskih promjena, klima će nešto napraviti nama - kaže John Hardy, dizajner nakita koji je osnovao zelenu školi na Baliju i također je povezan s trudom Qi Globala.

16.10.2009. 09:36:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh