« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
ZAGREB

Programom "Pisci kuhaju" počinje Festival kratke priče

Na Festivalu europske kratke priče dosad je gostovalo više od 70 pisaca iz 15 europskih zemalja

Knjige
Knjige (Dreamstime)
Više o

Pulitzer

,

zagreb-info

,

Friedrich Durrenmatt

,

Leda

,

štrajk profesora

Festival europske kratke priče otvara se danas neslužbeno tradicionalnim programom "Hrvatski pisci kuhaju", a potom slijedi "Katalonska književna fešta" na kojoj će svoja djela čitati pisci iz Katalonije, koja je ovogodišnji partner Festivala.

Deveto izdanje festivala ugostit će do 4. lipnja u Zagrebu i Rijeci nagrađivane inozemne književnike, među kojima i dobitnicu 'Pulitzera' za književnost 2009., američku autoricu Elizabeth Strout.

Na festivalu sudjeluju i novozelandski pisac C.K. Stead, dobitnik nagrade za kratku priču "Sunday Timesa", američki mladi književnik Wells Tower, čija je priča uvrštena među 10 najboljih po "New York Timesu", mađarski pisac i scenarist Laszlo Krasznahorkai te Kevin Barry, jedan od najcjenjenijih mladih irskih pisaca.

Katalonsku književnost predstavit će Lolita Bosch, Jordi Punti, Llucia Ramis i Marius Serra, a na festival dolaze još finski, engleski, španjolski i češki pisci.

Iz Hrvatske će, čitajući tekstove iz svojih novih knjiga, nastupiti Maja Hrgović, Mario Kovač, Zoran Malkoč, Zoran Tomić, Nevena Vulić, Senko Karuza.

Na Festivalu europske kratke priče dosad je gostovalo više od 70 pisaca iz 15 europskih zemalja. Organizator je od osnutka, 2002. do 2004. bila izdavačka kuća Naklada MD, a od 2005. izdavačka kuća Profil International.(hina/metro-portal)

30.05.2010. 15:52:08
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ja
    31.05.2010. 09:58
    da...!! dođite, dođite, pogledajte program na http://www.festival-price.profil.hr/index.php?lang=hr
    bit će fora:))
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh