« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
LET'S DANCE

6. Hrvatski ljetni salsa festival u Rovinju

Ovo internacionalno događanje visoke kvalitete, jedinstveno u Hrvatskoj, održat će se od 22. do 27. lipnja

salsa festival
salsa festival (Salsa Adria)
Više o

Rovinj

,

slušaonica

,

Dead Garden Cult

Hrvatski ljetni salsa festival je ujedno i jedna od karika u turističkoj promidžbi Hrvatske jer svake godine ugošćuje više od 1500 polaznika i plesača koji u Rovinj dolaze iz cijeloga svijeta isključivo radi festivala. Tih 6 nezaboravnih dana plesnog spektakla, spoja kultura, druženja i zabave definitivno su Hrvatskoj dali pečat plesne destinacije.

Kroz razdoblje od pet godina stvoren je prepoznatljiv brand kvalitete salsa festivala kroz promoviranje kvalitetnog lifestylea, plesa, zabave i druženja.

Nastavljajući tradiciju prethodna pet uspješna festivala, PK Los Mamberos zajedno sa Salsa Adria Produkcijom d.o.o. Vam predstavljaju najnovije izdanje Međunarodnog Ljetnog Salsa Festivala u prekrasnom mediteranskom gradiću Rovinju.

Međunarodni Ljetni Salsa festival kruna je razvoja salsa scene u Hrvatskoj. Od 2005. godine tradicionalno se održava na predivnoj kulisi mediteranskoga grada Rovinja i ove godine obilježava veliku šestu obljetnicu.

Vrhunac festivala čini razdoblje od srijede do nedjelje gdje tijekom dana sudionici pohađaju radionice plesa uz vrhunske internacionalne instruktore salse, rumbe, sona, cha cha cha tedrugih plesova porijeklom s Kube i Kariba.

Program večeri je rezerviran za plesne zabave uz show nastupe na različitim lokacijama grada Rovinja od Maistrinih hotela do velike fieste na glavnom gradskom trgu.

Posebnost hrvatskog salsa festivala je i pool party koji se održava zadnji dan festivala na Otoku Svetog Andrije u Hotelu Istra.

Kroz razdoblje od pet godina stvoren je prepoznatljiv brand kvalitete salsa festivala kroz promoviranje kvalitetnog lifestylea, plesa, zabave i druženja.

Uz klasične filmske i kazališne festivale i koncerte ovaj festival oplemenjuje drugačijim sadržajem događanja u Istri.

Organizaciju salsa festivala zajednički provode tvrtka Salsa Adria Produkcije d.o.o. te plesni klub „Los Mamberos" kojega čini grupa entuzijasta i zaljubljenika u salsu koji su odlučili svoju ljubav prema salsi podijeliti s ostalima i obogatiti hrvatsku salsa scenu

Promociji destinacije Hrvatske, Istre i Rovinja u Europi doprinosi predstavljanje Salsa festivala (Croatian Summer Salsa Festival, Rovinj, Croatia) na internacionalnim festivalima u Zűrichu, Karlsruheu, Rimu, Londonu, Sarajevu, Laškom.. gdje je dobivena pozitivna povratna informacija o hrvatskom salsa festivalu od stranih plesača salse koji su ciljana tržišna niša.

U svrhu promocije festivala također se koriste sredstva moderne tehnologije poput newslettera slanih na brojne adrese plesača u Europi i objava službene stranice festivala na ciljanim internet portalima.

Organizacija salsa festivala pozitivan je primjer obogaćivanja turističke ponude i pozicioniranja Hrvatske kao destinacije koja uz klasičnu ponudu mora i sunca turistima može ponuditi i događanja različitih tematika.

Pet godina zaredom salsa plesače iz cijeloga svijeta na hrvatski salsa festival privlači ljepota i živahnost toga latino plesa, pozitivan duh festivala, entuzijazam, jedinstvena mediteranska lokacija i godišnji odmor uz ples i zabavu. Namijenjen je onima koji žele isprobati svoje prve plesne korake kao i već iskusnim plesačima koji se žele okušati u zahtijevnijim figurama.

Ljepota salse je u tome što su prvi plesni koraci lako učljivi i odmah primjenjivi na plesnom podiju, a istovremeno se taj ples može nadograđivati novim plesnim pokretima cijeloga života.

Na salsa festival pozivani su svi koji žele osjetiti ljetni duh latino ritma u ugodnoj i opuštenoj atmosferi uz zabavu i druženje.

Navratite u Rovinj na zapaljivi koktel plesa, sunca i mora!

www.crosalsafestival.com



28.05.2010. 09:26:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh