« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
TMNT

Program Tvornice (i) slova

Na ukupno 5 punktova ucrtanih na mapi dostupna je raznovrsna literatura od muzejskih publikacija

Bit će dobar program...
Bit će dobar program... (Arhiva)
Više o

TMNT

,

Tvornice (i) slova

Program „TVORNICE (I) SLOVA - čitanje na temu rada, industrije i kvarta" usmjeren je na poticanje čitanja, stvaranje angažirane čitateljske publike i afirmaciju pisane baštine.    U periodu od 20.9. do 20.10.2021. stalni postav Tehničkog muzeja Nikola Tesla postaje prostor za čitanje.

Na ukupno 5 punktova ucrtanih na mapi dostupna je raznovrsna literatura od muzejskih publikacija, preko izdanja tvornica, tvorničkih monografija i „kvartovske" literature (iz povijesti i suvremenosti Trešnjevke obilježene radničkom kulturom), do teorijskih i književnih djela, te zvučni zapisi izabranih književnih djela vezanih uz tehničku baštinu, industriju, rad i radništvo.

Programom „TVORNICE (I) SLOVA - čitanje na temu rada, industrije i kvarta" Muzej nastavlja s praksama usmjerenim na povezivanje tehničke kulturne baštine i umjetnosti, u ovom slučaju književnosti i izvedbene umjetnosti, te s jačanjem društvene uloge kroz čvršće povezivanje s užom lokalnom zajednicom/kvartom u kojem je smješten (Trešnjevkom). 

23.09.2021. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh