« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
OSVRT

Digital art II Mladena Žunjića

Kreiranje novoga likovnog svijeta koji će se zatim otisnuti na površinu posve je blisko današnjem čovjeku jer sve se zasniva na dobro određenoj količini žestoke inovativnost

Mladen Žunjić
Mladen Žunjić (Miroslav Pelikan)

Digitalna umjetnost suvremenog doba zauzima značajan prostor, od atelijera umjetnika do izlagačkih i prodajnih prostora.

Kreiranje novoga likovnog svijeta koji će se zatim otisnuti na površinu posve je blisko današnjem čovjeku jer sve se zasniva na dobro određenoj količini žestoke inovativnosti i snage nadahnuća koji će biti višekratno prozveden kao autorsko djelo.

U davnini za to su služile grafike i različite grafičke tehnike dubokog tiska, s moguće vrlo malim brojem otisnutih listova.

Mladen Žunjić, zagrebački vrijedni slikar,autor je brojnog i složenog opusa ulja i akrila, na velikim formatima platna, doista, ciklusi se redaju jedan za drugim, ciklus iznimnog kolora, prepuni enegetskog naboja.

I sasvim je logično da se Žunjić odlučuje za niz ciklusa Digital arta, u kojem se i nadalje ističe eruptivni kolor, neprekidno fluktuiranje i boja i oblika.

Istina, ovdje Žunjićeva imaginacija izvire iz mračnih prostora, presijecana živopisnim kolorističkim formama, poput bujne prašume noću, kada sve vrije od života.

Svakako valja istaknuti i odmjerenu i vrlo privlačnu dekorativnost cijeloga ciklusa velikih formata u novoj seriji Mladena Žunjića.

Piše: Miroslav Pelikan
24.09.2021. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh