« Hrvatska
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
PROGNOZA VREMENA

Prognoza za vikend - kratkotrajno osvježenje

Ako ste planirali iskoristiti povezivanje vikenda s Velikom Gospom i otići na more - osvježenje koje će danas donijeti val nestabilnosti bit će kratkotrajno, no vrlo korisno

Subota je dan osvježenja
Subota je dan osvježenja (Screenshot HRT)
Više o

vikend

,

vremenska prognoza

,

prognoza vremena

Prognoza vremena za vikend nije loša, ako ste planirali iskoristiti povezivanje vikenda s Velikom Gospom i otići na more - osvježenje koje će danas donijeti val nestabilnosti bit će kratkotrajno, no vrlo korisno.

U Slavoniji i Baranji tijekom dana će se naoblačiti uz kišu i pljuskove, moguće i izraženije, i to uglavnom poslijepodne. Puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar uz najvišu temperaturu između 25 i 27.

Kiše i pljuskova već će prijepodne biti u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a sunčana razdoblja bit će češća prema kraju dana. Uz povremeno umjeren sjeverni vjetar jutarnja temperatura od 16 do 19, a najviša dnevna od 22 do 24 stupnja.

Na zapadu zemlje promjenljivo oblačno, uz kišu, pljuskove i grmljavinu, koji na sjevernom Jadranu mjestimice mogu biti izraženiji. Puhat će povremeno umjeren sjeverozapadnjak, a navečer će uz obalu okrenuti na buru. Jutarnja temperatura u gorju i unutrašnjosti Istre od 14 do 17, na Jadranu od 20 do 24. Danju osjetno hladnije nego danas uz temperaturu između 20 i 22, na Jadranu od 25 do 27.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije promjenljivo uz lokalne pljuskove i grmljavinu, ponegdje i izraženije. Puhat će umjeren, povremeno i jak sjeverozapadnjak, navečer i u noći u okretanju na buru. Jutarnja temperatura od 23 do 25, u unutrašnjosti Dalmacije niža, najviša dnevna između 27 i 30.

I na južnom Jadranu će se prolazno naoblačiti, a vjerojatnost za kišu i pljuskove manja je nego drugdje. Puhat će umjeren do jak sjeverozapadnjak, navečer u okretanju na buru i sjeverni vjetar. Jutarnja temperatura oko 25, a najviša dnevna oko 30 stupnjeva.

U nedjelju djelomice sunčano i uglavnom suho. Od ponedjeljka sunčanije i postupno toplije, ali još uglavnom ne i vruće. Jutra će biti svježa, osobito u gorju. U nedjelju će još puhati povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

Na Jadranu sljedećih dana pretežno sunčano, ali i vjetrovito, osobito u nedjelju kada će puhati umjerena i jaka bura, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Nakon osvježenja koje će još potrajati u nedjelju, od ponedjeljka također postupno toplije.

12.08.2017. 10:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh