Metro-portal.hr

objavljeno 12.08.2017. 10:29:00
PROGNOZA VREMENA

Prognoza za vikend - kratkotrajno osvježenje

Ako ste planirali iskoristiti povezivanje vikenda s Velikom Gospom i otići na more - osvježenje koje će danas donijeti val nestabilnosti bit će kratkotrajno, no vrlo korisno

Subota je dan osvježenja
Subota je dan osvježenja (Screenshot HRT)

Prognoza vremena za vikend nije loša, ako ste planirali iskoristiti povezivanje vikenda s Velikom Gospom i otići na more - osvježenje koje će danas donijeti val nestabilnosti bit će kratkotrajno, no vrlo korisno.

U Slavoniji i Baranji tijekom dana će se naoblačiti uz kišu i pljuskove, moguće i izraženije, i to uglavnom poslijepodne. Puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar uz najvišu temperaturu između 25 i 27.

Kiše i pljuskova već će prijepodne biti u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a sunčana razdoblja bit će češća prema kraju dana. Uz povremeno umjeren sjeverni vjetar jutarnja temperatura od 16 do 19, a najviša dnevna od 22 do 24 stupnja.

Na zapadu zemlje promjenljivo oblačno, uz kišu, pljuskove i grmljavinu, koji na sjevernom Jadranu mjestimice mogu biti izraženiji. Puhat će povremeno umjeren sjeverozapadnjak, a navečer će uz obalu okrenuti na buru. Jutarnja temperatura u gorju i unutrašnjosti Istre od 14 do 17, na Jadranu od 20 do 24. Danju osjetno hladnije nego danas uz temperaturu između 20 i 22, na Jadranu od 25 do 27.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije promjenljivo uz lokalne pljuskove i grmljavinu, ponegdje i izraženije. Puhat će umjeren, povremeno i jak sjeverozapadnjak, navečer i u noći u okretanju na buru. Jutarnja temperatura od 23 do 25, u unutrašnjosti Dalmacije niža, najviša dnevna između 27 i 30.

I na južnom Jadranu će se prolazno naoblačiti, a vjerojatnost za kišu i pljuskove manja je nego drugdje. Puhat će umjeren do jak sjeverozapadnjak, navečer u okretanju na buru i sjeverni vjetar. Jutarnja temperatura oko 25, a najviša dnevna oko 30 stupnjeva.

U nedjelju djelomice sunčano i uglavnom suho. Od ponedjeljka sunčanije i postupno toplije, ali još uglavnom ne i vruće. Jutra će biti svježa, osobito u gorju. U nedjelju će još puhati povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

Na Jadranu sljedećih dana pretežno sunčano, ali i vjetrovito, osobito u nedjelju kada će puhati umjerena i jaka bura, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Nakon osvježenja koje će još potrajati u nedjelju, od ponedjeljka također postupno toplije.

12.08.2017. 10:29:00
http://metro-portal.hr/prognoza-za-vikend-kratkotrajno-osvjezenje/106686/