« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
TEŠKA SITUACIJA

Proglašena elementarna nepogoda za Osječko-baranjsku županiju

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić proglasio je danas elementarnu nepogodu za cijelu županiju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

poplave

,

elementarna nepogoda

,

Osječko-baranjska županija

Pozvao je državne institucije da "ozbiljno shvate kako će se štete morati nadoknaditi jer će u protivnom veliki dio stanovnika Osječko-baranjske županije biti u iznimno teškoj situaciji".

Prije desetak dana župan Šišljagić proglasio je elementarnu nepogodu za 29 gradova i općina koji su polovicom svibnja bili najugroženiji obilnim kišama, nakon čega je slijedio novi val kiša i visoki vodostaji rijeka koje su učinile velike štete na poljoprivrednim usjevima te na stambenim, infrastrukturnim i drugim objektima.

Vodostaj Dunava kod Batine u 11 sati bio je 691 centimetar i u stalnom je porastu, izvijestio je Županijski centar 112, a Dunav kod Dalja bio je 800 centimetara. Sinoć se Dunav izlio u Aljmašu na igralište, a Drava kod Sarvaša, gdje je ugrožena jedna kuća. U Sarvašu se gradi zečji nasip.

U Zelenom Otoku, vikend-naselju kod Batine, već je nekoliko dana poplavljeno 200-tinjak kuća za odmor, čiji su vlasnici pokućstvo prenijeli na viša mjesta. Vrhunac vodenoga vala Dunava kod Batine očekuje su u petak, a u subotu i nedjelju u Vukovaru i Iloku. (hina/metro-portal)

09.06.2010. 15:51:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh